Sfecla cu conopida marinate

de mihaelar63 in Muraturi, 15 Dec 2013 | 2708 vizualizari

 

Are sotul un verisor , Dumnezeu sa-l tie , mare gradinar . Prin grija lui mereu avem legume gustoase de ,, origine contolata ''.Cum aveam o ultima conopida si nu doream sa se risipeasca am pus-o la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • 1 sfecla rosie
  • 2 ardei iuti
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 lingurite piper negru boabe
  • 2 lingurite seminte mustar
  • 2 lingurite stafide
  • 4 buc hrean
  • 4 foi dafin
  • 1l apa
  • 400 ml otet 9%
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla cu conopida marinate:

Conopida se spala si se desface buchetele


Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.


Sfecla se curata si se taie rondele .


Hreanul se curata si se taie betisoare .


Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .


La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .


Apa si otetul se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.


Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .


Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .


Infiletati capacele bine spalate si conservele dumneavoastra sunt gata !!!

 

TIPS-URI

1

Daca refolositi capacele pentru borcane ,sterilizati-le prin fierbere . Eu pun in apa in care le fierb si 2 linguri de sare .

2

Dupa gust puteti sa faceti zeama de marinata mai dulce cu 1-2 linguri de zahar in plus . Dar nu mai multe totusi este o muratura nu compot :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu conopida marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

15.12.2013, 12:42

Super...

laura_n 1

15.12.2013, 18:07

eu sunt fanul nr. 1

Ina 1

23.12.2013, 09:08

Am pus si eu anul asta, dar la bidon de 20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de oua cu avocado