Sfecla cu conopida marinate

de mihaelar63 in Muraturi, 15 Dec 2013 | 4915 vizualizari

 

Are sotul un verisor , Dumnezeu sa-l tie , mare gradinar . Prin grija lui mereu avem legume gustoase de ,, origine contolata ''.Cum aveam o ultima conopida si nu doream sa se risipeasca am pus-o la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • 1 sfecla rosie
  • 2 ardei iuti
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 lingurite piper negru boabe
  • 2 lingurite seminte mustar
  • 2 lingurite stafide
  • 4 buc hrean
  • 4 foi dafin
  • 1l apa
  • 400 ml otet 9%
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla cu conopida marinate:

Conopida se spala si se desface buchetele


Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.


Sfecla se curata si se taie rondele .


Hreanul se curata si se taie betisoare .


Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .


La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .


Apa si otetul se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.


Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .


Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .


Infiletati capacele bine spalate si conservele dumneavoastra sunt gata !!!

TIPS-URI

1

Daca refolositi capacele pentru borcane ,sterilizati-le prin fierbere . Eu pun in apa in care le fierb si 2 linguri de sare .

2

Dupa gust puteti sa faceti zeama de marinata mai dulce cu 1-2 linguri de zahar in plus . Dar nu mai multe totusi este o muratura nu compot :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu conopida marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

15.12.2013, 12:42

Super...

laura_n 1

15.12.2013, 18:07

eu sunt fanul nr. 1

Ina 1

23.12.2013, 09:08

Am pus si eu anul asta, dar la bidon de 20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton, porumb si ardei rosu