Sfintisori moldovenesti

de Geanina87 in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 1236 vizualizari

 

Din pacate abia acum mi-am facut timp sa postez reteta...Aluatul poate fi folosit cu succes si la placinta cu branza ("Poale-n brau") si spun asta pentru ca am probat. ;) Au fost primii mei sfintisori si cu siguranta nu ultimii ;) Au iesit asa de pufosi incat m-au convins ca sunt cei mai buni.Reteta e luata de pe www.bucatariairinei.ro. 

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg faina
  • 35 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 3 oua+ 1 ou pt.uns
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori moldovenesti:

Am cernut faina, am facut o gaura in mijloc si am pus drojdia (dizolvata in 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte), sarea,zaharul,zaharul vanilat, ouale si coaja de citrice. Am inceput sa framant turnand putin cate putin din laptele cald.


Cand incepe sa se formeze aluatul, se incorporeaza si untul topit.Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut la loc cald aprox. o ora.


Eu nu am impartit aluatul in parti egale, ci am luat cu mana cate o bucatica si am rulat pana s-a format un snur lung pe care l-am indoit,apoi l-am impletit in doua si am unit capetele pana a iesit un colac.Am rasucit colacul si astfel a luat forma de cifra 8.


Mie mi-au iesit 11 mucenici mari, dar daca ii faceti mai mici,vor iesi mai multi. Se acopera cu o folie si se lasa la crescut inca 30 minute.


Preincalzim cuptorul la 180 g si coacem sfintisorii (unsi cu ou) pentru 30-35 min pana cand se rumenesc frumos. Imi pare rau ca nu i-am fotografiat imediat cand i-am scos din cuptor. Aratau demential, iar de miros, nici nu vreau sa mai vorbesc :)) .I-am uns cu miere si am presarat nuca macinata din abundenta.

 

TIPS-URI

1

Mie nu imi plac insiropati, dar pentru amatori, se pot insiropa dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

17.03.2016, 08:01

Multumesc, Rocsi! >D<

mirela0911 1

17.03.2016, 20:29

Ce buni or fi!

Geanina87 1

18.03.2016, 08:22

Sunt, Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti