Sfintisorii cu nuca-post

de nadina73 in Dulciuri, 8 Mar 2010 | 8294 vizualizari

 

grozavi de pufosi

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 1 1 /2 cana de zahar
  • 50g drojdie
  • coaja de portocale si coaja de lamaie
  • vanilie 3 buc
  • apa 1 litru aporximativ calduta
  • putin ulei de masline
  • miere si nuca macinata
  • putina sare
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisorii cu nuca-post:

 Se amesteca faina cu sarea ,drojdia se dizolva in putina apa calduta si cu 2 lingurite de zahar apoi se amesteca cu faina si coaja de lamaie de portocal ,vanilia si zaharul si la final uleiul de masline

Se pune in masina de painei si se framanta ,apoi se lasa la dopit dupa care se formeaza badtonase si se rasucesc apoi se impletesc in forma de colacei

Se coc in tava unsa aporximativ 30 minute

Din acesta compozitie ies aproximativ 60 bucati

Dupa ce se coc se scot si se ung cu miere si apoi se presara nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisorii cu nuca-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lilia 1

09.03.2010, 22:04

Arata delicios!

nadina73 1

10.03.2010, 01:05

mihaelar63 1

10.03.2010, 08:16

vai , nadina ce ai impletit !!! trimite si la mine vreo doi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu Fanta, de post