Silvoita

de mimmi in Conserve, 26 Sep 2010 | 4570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • vin alb dulce
  • zahar 1kg
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita:





Se spala prunele,se scot samburii si se pun intr-o cratita.La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust(nu prea mult).Se fierbe pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust.Se fierbe cam 5 ore toata compozitia.Pentru a vedea daca este gata,luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos.Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elena1988 1

17.02.2011, 19:24

mimmi la 1 kg de zahar prune cate pui ca nu ai scris

mimmi 1

23.02.2011, 16:58

Elena,eu am pus 1 kg de zahar la toate prunele din cratita (se vede in poza)
Silvoita se face la tara fara zahar,dar prunele nu au fost asa de dulci de aceea am pus zahar.

alinutzika 1

05.08.2011, 23:41

tare buna....cand eram "mai micuta" si facea mama silvoita, luam din borcan iarna intr-un vas, puneam putina apa si zahar si o lasam pe foc pana incepea sa fiarba. Era DELICIOASA!!!! Mai buna decat orice dulceata!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta rustica cu prune