Silvoita

de mimmi in Conserve, 26 Sep 2010 | 3733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • vin alb dulce
  • zahar 1kg
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoita:





Se spala prunele,se scot samburii si se pun intr-o cratita.La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust(nu prea mult).Se fierbe pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust.Se fierbe cam 5 ore toata compozitia.Pentru a vedea daca este gata,luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos.Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elena1988 1

17.02.2011, 19:24

mimmi la 1 kg de zahar prune cate pui ca nu ai scris

mimmi 1

23.02.2011, 16:58

Elena,eu am pus 1 kg de zahar la toate prunele din cratita (se vede in poza)
Silvoita se face la tara fara zahar,dar prunele nu au fost asa de dulci de aceea am pus zahar.

alinutzika 1

05.08.2011, 23:41

tare buna....cand eram "mai micuta" si facea mama silvoita, luam din borcan iarna intr-un vas, puneam putina apa si zahar si o lasam pe foc pana incepea sa fiarba. Era DELICIOASA!!!! Mai buna decat orice dulceata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune si crema