Dulceata din sfecla rosie si ananas

de Panacris in Conserve, 5 Sep 2017 | 1488 vizualizari

 

 
O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2 anișori la Pusi Roman, alias BunicaBucătăraș. Mulțumesc pentru rețetă.  
https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html
A fos minunată, am servit-o ca atare pe pâine sau alături de brânzeturi. Ei, anul acesta am vrut să o îmbunătățesc și am adăugat și un fruct exotic, tocmai în ideea că, această rețetă se poate prepara pe toată perioada anului, fie vară, fie iarnă. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Sfeclă roșie 1000 g, Ananas 1 bucată de cca. 450 g, Lamaie 1 bucată, Zahăr tos de la Bod 1300 g, Apă rece 1000 ml. Mirodenii după gust ( scorțișoară, cuișoare, anason, coajă de lamaie/portocală).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din sfecla rosie si ananas:

Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat.


Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare :D și a mers repede, fără să mă roșesc pe mâini :D Cei care nu au astfel de aparat le recomand să pună totuși mănuși, ca să nu frecați apoi mâinile.


Să revin. Cubulețele se stropesc cu zeama de lămâie, apoi se adaugă în sirop și se lasă la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține textura dorită pentru dulceață. La final se condimentează după gust cu mirodeniile preferate, eu am pus un mix de comdimente ptr vin fiert ;)


Dulceața se pune fierbinte in borcane, acestea se închid ermetic, apoi se lasă la odihnă cu gura în jos până a doua zi acoperite cu un ștergar mai gros.



Spor și poftă bună! Menționez că această dulceață se poate prepara și iarna :D Sfeclă și ananas găsim pe tot parcursul anului! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din sfecla rosie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

11.09.2017, 19:36

Mirela

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:13

waw

navidad_2017 1

15.10.2017, 10:46

Este chiar deosebita si absolut delicioasa! Noi am avut cam 900 g de ananas (dupa curatare/ nearomat+nedulce, probabil inca necopt - asta a fost si motivul care ptr care am incercat reteta!) si 500 g de sfecla prefiarta la vid (cumparata); ptr ca am vrut gem, am dat totul prin robot/razatoarea mare; am folosit 700g zahar rafinat + 100g zahar gelifiant, iar in loc de apa - 500 ml suc de portocale (natural, fara adaosuri, dar cumparat); si numai 1/2 de lamaie, pe care am tocat-o cu tot cu coaja. In 1/2 din cantitatea obtinuta am pus cca 2 cm
scortisoara, 1 cuisoara, 1 enibahar si 1/2 anason stelat macinate. "Castigatoare" este definitiv varianta fara mirodenii (poate ptr ca inca nu ni-i dor de iarna/Craciun). Multumim ptr idee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Tarhon in otet