Dulceata de sfecla rosie

de Bunica in Dulceata / Gem, 18 Oct 2012 | 7391 vizualizari

 

Daca se face dulceata de dovleac ,de ce nu s-ar face si din sfecla? Zis si facut.

 

INGREDIENTE

  • 1Kg.sfecla rosie
  • 1Kg. zahar
  • 1 lamaie
  • 750 ml.apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de sfecla rosie:

Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat.


Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete.


Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe farfurie ramane o bobita.


La sfarsit se pune coaja de lamaie taiata sau rasa si zeama de lamaie.


Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

 

TIPS-URI

1

Cred ca ar fi buna si cu scortisoara in loc de coaja de lamaie.

2

Mi-a ramas putin sirop si l-am pus intr-un borcan pentru a colora frisca sau diferite creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Valclaudia 1

19.10.2012, 16:31

Dulceata mea nu are culoarea dulcetii tale.... Dar pot sa spun ca e EXCELENTA! Copiilor le-am zis ca este de gutui, pana cand au gustat-o, altfel nu cred ca-i convingeam sa o incerce. La final, cand au aflat din ce-am facut-o au zis ca e cam putina, ca as putea sa le mai fac...
Postez si eu rezultatul, multumesc pentru idee,Buni!

Panacris 1

19.10.2012, 17:23

Deliciosa dulceata!

Panacris 1

19.10.2012, 17:31

M-ai convis, e pe lista de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de sfecla rosie