Dulceata de sfecla rosie

de Bunica in Dulceata / Gem, 18 Oct 2012 | 6424 vizualizari

 

Daca se face dulceata de dovleac ,de ce nu s-ar face si din sfecla? Zis si facut.

 

INGREDIENTE

  • 1Kg.sfecla rosie
  • 1Kg. zahar
  • 1 lamaie
  • 750 ml.apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de sfecla rosie:

Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat.

Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete.

Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe farfurie ramane o bobita.

La sfarsit se pune coaja de lamaie taiata sau rasa si zeama de lamaie.

Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

 

TIPS-URI

1

Cred ca ar fi buna si cu scortisoara in loc de coaja de lamaie.

2

Mi-a ramas putin sirop si l-am pus intr-un borcan pentru a colora frisca sau diferite creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de sfecla rosie-0
Dulceata de sfecla rosie-1
Dulceata de sfecla rosie-2
Dulceata de sfecla rosie-3
Dulceata de sfecla rosie-4

COMENTARII (30)

Valclaudia

Valclaudia 1

19.10.2012, 16:31

Dulceata mea nu are culoarea dulcetii tale.... Dar pot sa spun ca e EXCELENTA! Copiilor le-am zis ca este de gutui, pana cand au gustat-o, altfel nu cred ca-i convingeam sa o incerce. La final, cand au aflat din ce-am facut-o au zis ca e cam putina, ca as putea sa le mai fac...
Postez si eu rezultatul, multumesc pentru idee,Buni!

Panacris

Panacris 1

19.10.2012, 17:23

Deliciosa dulceata!

Panacris

Panacris 1

19.10.2012, 17:31

M-ai convis, e pe lista de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!