Dulceata de sfecla rosie

de Bunica in Dulceata / Gem, 18 Oct 2012 | 11623 vizualizari

 

Daca se face dulceata de dovleac ,de ce nu s-ar face si din sfecla? Zis si facut.

 

INGREDIENTE

  • 1Kg.sfecla rosie
  • 1Kg. zahar
  • 1 lamaie
  • 750 ml.apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de sfecla rosie:

Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat.


Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete.


Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe farfurie ramane o bobita.


La sfarsit se pune coaja de lamaie taiata sau rasa si zeama de lamaie.


Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.

TIPS-URI

1

Cred ca ar fi buna si cu scortisoara in loc de coaja de lamaie.

2

Mi-a ramas putin sirop si l-am pus intr-un borcan pentru a colora frisca sau diferite creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Valclaudia 1

19.10.2012, 16:31

Dulceata mea nu are culoarea dulcetii tale.... Dar pot sa spun ca e EXCELENTA! Copiilor le-am zis ca este de gutui, pana cand au gustat-o, altfel nu cred ca-i convingeam sa o incerce. La final, cand au aflat din ce-am facut-o au zis ca e cam putina, ca as putea sa le mai fac...
Postez si eu rezultatul, multumesc pentru idee,Buni!

Panacris 1

19.10.2012, 17:23

Deliciosa dulceata!

Panacris 1

19.10.2012, 17:31

M-ai convis, e pe lista de facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de sfecla rosie