Conservă de fasole (de post)

de botcrina in Conserve, 17 Dec 2012 | 11462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg fasole boabe
  • 3 kg gogoşari
  • 1 kg ceapă
  • 1 l bulion
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingură salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservă de fasole (de post):

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.

Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă  care va constituii un sos consistent. 

Călim ceapa taiată  cubuleţe în uleiul încins, după care o scoatem pe o farfurie.

În acelaşi ulei călim gogoşarii tăiaţi cubuleţe, iar când fasolea este fiartă turnăm peste ea gogoşarii cu ulei cu tot şi ceapa.

Condimentam cu sare şi piper boabe, adaugăm şi frunzele de dafin, apoi mai lăsăm să dea în două-trei clocote amestecând uşor ca să nu se zdrobescă fasolea.

La final punem salicilul.

Turnăm cu un polonic mai mic sau cu o lingură pentru sos compoziţia în borcane, inchidem ermetic şi le punem la cald 2-3 ore, după care dustulim prin fierbere borcanele.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

dacă doriţi sa aibă mai mult sos, când este aproape fiartă mai puneţi apă;

2

acest fel de conservă poate fi făcut şi cu carne sau cârnaţi de casă afumaţi;

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

botcrina 1

18.12.2012, 10:46

marcela1979 1

18.12.2012, 10:52

foarte buna reteta de retinut

botcrina 1

18.12.2012, 18:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghebe la otet