Sirop de catina

de Oana in Sirop / Compot, 21 Aug 2009 | 57240 vizualizari

 

Fructele micute, portocalii, sunt ideale pentru fortificarea sistemului imunitar, mai ales in sezonul rece. Catina este o adevarata farmacie, continand aproape toate mineralele si vitaminele necesare organismului uman.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de catina
  • un borcan de 800 g cu miere
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

Iata aici un articol foarte interesant despre efectele terapeutice ale catinei, merita citit!


Reteta de sirop mi-a transmis-o o buna prietena, Alina :))


Fructele se spala bine, se zvanta si se curata de tepii care mai raman dupa ce sunt culese de pe ramurele. Se paseaza usor cu o furculita si se aseaza in borcane de 400 g, cam 1/3 din borcan. Se toarna mierea deasupra, se amesteca usor, se pun capacele si se pastreaza la frigider.


Cand incepe sezonul rece, se ia, pe stomacul gol, o lingurita de sirop, in fiecare zi. Are un gust minunat, dulce-acrisor!

 

TIPS-URI

1

Se poate indulci si ceaiul (caldut!) cu cate o lingurita de sirop.

2

Borcanele se pot pastra in balcon pe timp de iarna, la rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Oana 1

13.11.2009, 14:08

Flori, incearca la Plafar. In Bucuresti a fost un targ al mesterilor populari, un targ de toamna cu multe standuri cu miere si aveau o gramada cu catina. Intreaba si la piata, la cei care vand miere...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina