Sirop de coacaze rosii

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Iun 2018 | 4567 vizualizari

 

Imi place sa beau sirop diluat cu apa minerala, asa ca anul acesta m-am gandit sa fac si de coacaze rosii.

 

INGREDIENTE

  • 900 g coacaze rosii (fara codite)
  • 900 g zahar
  • 450 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de coacaze rosii:

Coacazele se spala si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.

Se tin la frigider pana a doua zi, amestecand din cand in cand prin ele.

In urmatoarea zi se pun intr-un tuciulet, se adauga apa si se pun la foc. Se fierb vreo 20 de minute, apoi se strecoara si se mai fierb 5-10 minute. Se lasa sa se racoreasca.

Se pune siropul in sticle (3 sticle de 300 ml).

Pentru a rezista peste iarna, se mai fierb si sticlele pe baie de aburi, circa 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de coacaze rosii