Sirop de liliac

de Lau in Sirop / Compot, 5 Iun 2015 | 5673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 buchetele de liliac
  • 1,2 l apa
  • 800 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de liliac:

Florile le spalam si le scurgem bine de apa(eu le-am pus intr-un prosop)

Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa fiarba pana devine un sirop mai grosut,adaugam florile,zeama de lamaie si lasam sa mai fiarba cca 10 min.

Punem intr-o caserola/sticla,inchidem si punem intr-un loc racoros si intunecat(beci)agitam in fiecare zi sticla timpt de 7 zile.

La final strecuram siropul si il punem in sticle,care le vom pastra la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de liliac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad aromat cu menta