Compot de visine

de delia64 in Sirop / Compot, 3 Iul 2014 | 5551 vizualizari

 

Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .
Toata lumea pune compoturi , eu va arat varianta mea .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg . visine
  • 1,5 kg. zahar
  • 20 borcane de 800 gr.
  • 2 pachete de conservant
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Se spala visinele , se curata de codite .


Spalam borcanele si le sterilizam.


Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.


Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu zaharul , amestecam sa se topeasca zaharul , adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote si se formeaza siropul .


Impartim visinile in borcane , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .


Asezam borcanele in cratite si adaugam apa , lasam sa fiarba cu borcanul aproximativ 30 - 40 de minute .


Se lasa borcanele in cratita pana se raceste apa .


Se scot , se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .


La iarna vom avea un compot aromat si gustos .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe , se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

delia64 1

03.07.2014, 21:47

Rosci draga , este aromat si bun !!!

MOKUSKA 1

04.07.2014, 09:35

Foarte bun!

delia64 1

04.07.2014, 10:22

Mokuska , bun, bun !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine pentru iarna fara conservant