Compot de visine

de delia64 in Sirop / Compot, 3 Iul 2014 | 7589 vizualizari

 

Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .
Toata lumea pune compoturi , eu va arat varianta mea .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg . visine
  • 1,5 kg. zahar
  • 20 borcane de 800 gr.
  • 2 pachete de conservant
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Se spala visinele , se curata de codite .

Spalam borcanele  si le sterilizam.

Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam  de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.

Intr-o oala  punem apa la fiert   impreuna cu zaharul  , amestecam sa se topeasca zaharul , adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote  si se formeaza siropul .

Impartim visinile in borcane  , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .

Asezam borcanele in cratite si adaugam apa , lasam sa fiarba cu borcanul  aproximativ 30 - 40 de minute .

Se lasa  borcanele in cratita pana se raceste apa .

Se scot , se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .

La iarna vom avea un compot aromat si gustos .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe , se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

delia64 1

03.07.2014, 21:47

Rosci draga , este aromat si bun !!!

MOKUSKA 1

04.07.2014, 09:35

Foarte bun!

delia64 1

04.07.2014, 10:22

Mokuska , bun, bun !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine