Compot de visine

de katty in Sirop / Compot, 28 Iun 2020 | 3972 vizualizari

 

Pentru ca am primit niste visine extrem de frumoase am zis sa fac si o portie de compot pentru iarna, mai ales ca visinele imi plac foarte mult.L-am aromat cu scortisoara si  anason stelat.

 

INGREDIENTE

  • visine
  • apa
  • zahar dupa gust
  • 2 batoane scortisoara
  • 2 bucati anason stelat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Alegem pentru compot visine sanatoase si bine coapte. Spalam visinele si le scurgem. Mai intai pregatim borcanele in care vom pune compotul. Borcanele, cu capacele detasate, le asezam pe  tava in cuptor si pornim cuptorul la 150 grade. Le lasam acolo vreo 20-30 de minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca. Asezam visine in fiecare borcan, cam 3/4. Umplem fiecare borcan cu apa, borcanul trebuie sa ramana gol de 2 degete. Scurgem apa din borcane intr-o oala, avand grija sa o masuram.  Punem zahar dupa gust, tinand cont ca  zeama de la compotul de visine va fi putin mai acrisoara decat siropul pe care il facem.Evident tinem cont si de cat de dulci sunt visinele. Eu am pus la 2,5 l apa 300 gr zahar. Punem si scortisoara si anasonul stelat si dam cateva clocote pana zaharul se topeste. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Lichidul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar putin caldut. Turnam siropul peste visine si punem capacele. Intr-o oala punem un prosop si asezam borcanele. Turnam apa rece cam pana la 3/4 al borcanului si punem oala la foc. Din momentul in care apa  a inceput sa fiarba tinem 20 de minute, apoi oprim focul si lasam borcanele acolo, sa se raceasca. A doua zi scoatem borcanele, le stergem, le etichetam si le punem in camara.

TIPS-URI

1

alegem visine sanatoase, fara defecte si foarte bine coapte

2

pentru a nu avea surprize daca locuim la apartament si nu avem o camara racoroasa sterilizam borcanele si capacele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

02.07.2020, 00:22

Bun compotul . Din pacate la noi nu se mai consuma . Unde erau vremurile in care un compot te scotea din incurcatura daca erai racit sau trebuia sa mergi in vizita la cineva suferind ?

dantes 1

02.07.2020, 16:25

Bun!

Gherca Daniela 1

02.07.2020, 16:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine