Sirop natural din menta

de lia maria in Sirop / Compot, 7 Mai 2011 | 4570 vizualizari

 

Un sirop deosebit de gustos si aromat, pe care-l putem folosi in creme , inghetate , la insiroparea blaturilor, in ceaiuri sau la prepararea bauturilor racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 200g menta proaspata
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • 1,5 L apa
  • Colorant alimentar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop natural din menta:

Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri. Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui. Adaugam mierea, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 3-4 h, pana siropul se ingroasa bine. Facem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi. Cand este bine legat, adaugam putin colorant verde, alimentar, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.


Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente (sticle sau borcane) cu capac care se infileteaza. Strecuram siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele si le punem capacele. Cand s-a racit, etichetam si depozitam in camara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural din menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MIUTA 1

09.05.2011, 12:35

Multumesc Lia,l-am trecut la favorite,excelent

lia maria 1

09.05.2011, 13:33

Miuta astept impresii

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2011, 13:00

De cand am vazut prezentarea ii simteam gustul! Astazi il pergatesc si eu... sper sa imi iasa! pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura