Sirop de menta

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 20 Iun 2011 | 11766 vizualizari

 

Imi doream atat de mult sa fac acest sirop si pana la urma am facut :D....abia astept sa-l folosesc la cremele prajiturilor :D si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 300 g menta proaspata
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant ( optional)
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert.


Intre timp spalam menta sub jet de apa rece.


Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic, pana cand siropul se ingroasa.


Facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul.


Cand este aproape gata adaugam colorant ( albastru si galben pentru a iesi verde) si mai lasam sa dea un clocot, stingem focul.


Pregatim sticle sau borcane si le umplem cu siropul fierbinte, strecurat printr-o sita deasa, le infiletam si pastram la camara.


Din aceasta cantitate mi-a iesit 1200 ml de sirop, asta in cazul in care a iesit foarte gros, cand vreau sa-l folosesc trebuie sa pun sticla in apa calda cu cateva minute bune inainte...cred ca l-am tinut cam mult pe foc, fiind prima oara in viata mea cand am facut sirop...zic si eu ca am o scuza :D:))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

21.06.2011, 12:16

si eu am facut! ff bun! ii vine randul saptamana viitoare, cand sunt plecata iar in vacanta

Dana Cristea - pusikmea 1

21.06.2011, 19:05

multumesc tuturor

adry88 1

02.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta