Sirop de afine

de mimmi in Sirop / Compot, 30 Iul 2012 | 3000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg afine,
  • 2 kg zahar,
  • sucul de la 1 lamaie,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de afine:

Se spala bine afinele si se curata de codite.


Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele. Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat . Adaugam in sirop sucul de lamaie si ii dam un clocot,dupa care il turnam fierbinte in sticle sterilizate. Acoperim sticlele cu o patura si le lasam pana s-au racit dupa care le depozitam intr-un loc racoros .


Se serveste cu apa minerala sau plata si multa gheata... sau pe diferite deserturi. Afinele care va raman le puteti folosi in diferite deserturi sau puteti face gem/dulceata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

01.08.2012, 18:20

Tare gustos!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:39

jolygina 1

16.08.2012, 00:19

ooo da vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Chec cu sirop de afine