Sirop din flori de salcam

de farfuriavesela in Sirop / Compot, 26 Mai 2014 | 6529 vizualizari

 

Siropul preparat din flori de salcam pastreaza aroma acestora, si pot fi pastrate chiar si peste iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de flori de salcam, curatate de codita principala, spalate bine
  • 1 kg de zahar tos
  • 2 litri de apa
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie, taiata bucati mari, numai partea galbena
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat.

Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile.


Se prepara un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mare pentru 10 min. Se indeparteaza spuma.


Se adauga ceaiul peste sirop, praful de sare, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Se lasa la fiert, la foc mare pana scade aproape de jumatate, se indeparteaza coaja de lamaie.


Se pune siropul fierbinte in sticle cu capac etans. Se acopera bine si se lasa sa se raceasca. Se pastreaza foarte bine si peste iarna.



Din cantitatile de mai sus se obtin 1.6 l de sirop concentrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.05.2014, 15:08

bun

Rocsi 1

27.05.2014, 19:19

Delicios!

Cris2711 1

29.05.2014, 19:14

Super

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

ieri la 20:49

Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots

ieri la 20:06

Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

ieri la 18:28

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

ieri la 20:49

Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots

ieri la 20:06

Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Sirop de salcam