Sirop din flori de salcam

de farfuriavesela in Sirop / Compot, 26 Mai 2014 | 5973 vizualizari

 

Siropul preparat din flori de salcam pastreaza aroma acestora, si pot fi pastrate chiar si peste iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de flori de salcam, curatate de codita principala, spalate bine
  • 1 kg de zahar tos
  • 2 litri de apa
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie, taiata bucati mari, numai partea galbena
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat.

Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile.


Se prepara un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mare pentru 10 min. Se indeparteaza spuma.


Se adauga ceaiul peste sirop, praful de sare, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Se lasa la fiert, la foc mare pana scade aproape de jumatate, se indeparteaza coaja de lamaie.


Se pune siropul fierbinte in sticle cu capac etans. Se acopera bine si se lasa sa se raceasca. Se pastreaza foarte bine si peste iarna.



Din cantitatile de mai sus se obtin 1.6 l de sirop concentrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.05.2014, 15:08

bun

Rocsi 1

27.05.2014, 19:19

Delicios!

Cris2711 1

29.05.2014, 19:14

Super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Sirop de salcam