Sirop de patlagina

de adnia in Sirop / Compot, 5 Iul 2013 | 11189 vizualizari

 

Va mai aduceti aminte de siropul gros si negru de patlagina pe care-l beam cand eram mici? Mie una nu prea-mi placea, dar tusea o lua parca cu mana. Ca adult insa, nu sunt deloc de acord cu benzoatul de sodiu si toate E-urile introduse in siropul de acum din farmacii, asa ca am decis sa mi-l prepar singura.....stiti voi, just in case:) E posibil sa ne incerce raceala si/sau tusea, mai ales pe cel mic, asa ca de ce sa nu am in casa panaceul, mai ales ca patlagina creste in curte, la loc curat?

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. grunze proaspete/ 50 gr. frunze uscate
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 1/2 lingurita praf seminte de marar
  • 125 gr. zahar
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de patlagina:

Intai se pune apa cu zahar pe foc, pana se topeste zaharul. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se fierb cca 30 min. la foc mic. Se strecoara si se toarna fierbinte in recipiente de sticla sterilizate. Se lasa sa se raceasca incet, dupa care se depoziteaza in camara.


Enjoy!


P.S. reteta este preluata din Formula As

TIPS-URI

1

- in accesele de tuse, se administreaza ca medicament, cate 1 lingurita de 3-4 ori pe zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de patlagina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

05.07.2013, 22:53

Anett 1

06.07.2013, 09:06

iri_iri 1

06.07.2013, 17:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine