Sirop de soc

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 1258 vizualizari

 

Iata si o modalitate foarte buna de a pastra in sticle parfumul florilor de soc si de a ne bucura de sus de soc tot timpul anului!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -muuulte flori de soc (cu cat folositi mai multe, cu atat iese siropul mai parfumat)
  • -apa
  • -zahar (1 kg de zahar la 1 l de apa)
  • -lamai (cam 500 gr. lamai la 1 l apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intai se spala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat.


Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la racorit, pana aproape ajunge la temperatura camerei. Acum este momentul sa adaugam florile de soc si restul de lamai taiate felii si stoarse putin in suc. (Pt. a-l face mai aromat si a evita introducerea urmelor de chimicale din coaja lamailor, acestea se oparesc cateva minute in apa fiarta). Siropul se lasa la macerat 24 de ore intr-un loc intunecos, amestecandiu-se din cand in cand.


Se strecoara si se trage in sticle, apoi se pastreaza la intuneric si racoare.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.06.2013, 20:55

Ce bun este. Iarna poti pregati niste sucuri foarte bune

MotanLaOale 1

15.06.2013, 21:37

iri_iri 1

15.06.2013, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc