Sirop de soc

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 1195 vizualizari

 

Iata si o modalitate foarte buna de a pastra in sticle parfumul florilor de soc si de a ne bucura de sus de soc tot timpul anului!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -muuulte flori de soc (cu cat folositi mai multe, cu atat iese siropul mai parfumat)
  • -apa
  • -zahar (1 kg de zahar la 1 l de apa)
  • -lamai (cam 500 gr. lamai la 1 l apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intai se spala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat.

Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la racorit, pana aproape ajunge la temperatura camerei. Acum este momentul sa adaugam florile de soc si restul de lamai taiate felii si stoarse putin in suc. (Pt. a-l face mai aromat si a evita introducerea urmelor de chimicale din coaja lamailor, acestea se oparesc cateva minute in apa fiarta). Siropul se lasa la macerat 24 de ore intr-un loc intunecos, amestecandiu-se din cand in cand.

Se strecoara si se trage in sticle, apoi se pastreaza la intuneric si racoare.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.06.2013, 20:55

Ce bun este. Iarna poti pregati niste sucuri foarte bune

MotanLaOale 1

15.06.2013, 21:37

iri_iri 1

15.06.2013, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47