Sirop din muguri de brad aromat cu menta

de reisnaor_2006 in Sirop / Compot, 18 Aug 2015 | 992 vizualizari

 

Primele retete pe care le pregatesc primavara sunt cele de siropuri care imi sunt utile atat vara cat si iarna.Siropul de brad putem spune ca este si de leac.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de muguri de brad
  • 3 kg de zahar
  • 4 litri de apa
  • 2-3 lg. de suc de lamaie
  • 2-3 crengute de menta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad aromat cu menta:

Mugurii de brad se curata de codite si se spala in mai multe ape.La 1 kg de muguri am pus 2 litri de apa. I-am pus intr-o oala si i-am lasat sa fiarba 1 ora. Oala in care urmeaza sa fierbem siropul trebuie sa fie mai mare in volum (sucul face spuma). Dupa ce au fiert am acoperit vasul si am lasat sa se raceasca.Dupa ce s-a racit am strecurat si stors mugurii printr-un tifon.


Mugurii se arunca si lichidul ramas se masoara si se puna dinou la fiert.Am adaugat si zaharul,la 1 kg de lichid am pus 1 kg de zahar,sucul de lamaie si crengutele de menta.Dupa ce se introduce zaharul, se amesteca pana se dizolva complet dupa care punem sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.


Siropul cald se toarna in sticle sau borcane sterlizate, uscate si bine incalzite, se pun dopurile sau capacele, se lasa sa se raceasca bine dupa care le pastram in camara.

 

TIPS-URI

1

Cand siropul este aproape gata se scot crengutele de menta.

2

Daca face spuma multa amestecam continuu pana dispare de la suprafata.

3

Siropul este gata cand este bine legat (ca cel din dulceata) sau atunci cand fierbe bulele de aer sunt mai mari.

4

Culoarea variaza in functie de timpul de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad aromat cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

18.08.2015, 21:39

Ceva nou, cred ca e si super bun!

Ksenya 1

19.08.2015, 08:49

am baut cu sirop din asta apa minerala ,buuuun! Incerc si eu la anul .

miki_a 1

19.08.2015, 14:20

Unul din cele mai bune siropuri, dar uite ca nu am incercat cu menta! Deci, la anul il probez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura