Sirop din flori de salcam

de Gicuta69 in Sirop / Compot, 18 Mai 2015 | 1456 vizualizari

 

-

 

INGREDIENTE

  • -1 kg de flori de salcam
  • -1 kg de zahar
  • -2 litri de apa
  • -zeama de la o lamaie
  • -coaja de la o lamaie, taiata bucati mari
  • -3 plicuri de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:



1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs intr-o sita.


2. Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o la punctul de fierbere,am adaugat florile si am lasat sa fiarba 20 minute la foc mare. Am acoperit oala cu capac si am lasat pana a doua zi.


3. A doua zi, am stercurat ceaiul rezultat si am presat bine florile.

4. Am facut un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar, am adaugat zeama de lamaie lasand sa fiarba la foc mare cca 10 min. Am indepartat spuma formata.

5. Am adaugat ceaiul peste sirop, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Am lasat la fiert, la foc moderat pana siropul a scazut la jumatate.

6. Am scos coaja de lamaie si am pus siropul fierbinte in sticle sterilizate.


7. Am acoperit sticlele cu o patura si le- am lasat pana a doua zi sa se raceasca.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.05.2015, 15:26

Tare bun!

Rocsi 1

18.05.2015, 18:40

RuxyRux 1

18.05.2015, 21:15

Il iubesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri