Sirop din flori de salcam

de Gicuta in Sirop / Compot, 18 Mai 2015 | 3386 vizualizari

 

-

 

INGREDIENTE

  • -1 kg de flori de salcam
  • -1 kg de zahar
  • -2 litri de apa
  • -zeama de la o lamaie
  • -coaja de la o lamaie, taiata bucati mari
  • -3 plicuri de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

     1.  Florile de salcam proaspat culese le-am  adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs  intr-o sita.

     2.  Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o  la punctul de fierbere,am adaugat  florile si am lasat  sa fiarba 20 minute la foc mare. Am acoperit oala cu capac si am lasat pana a doua zi.

      3.  A doua zi, am stercurat ceaiul rezultat si am presat  bine florile.
      4.  Am facut  un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar, am adaugat  zeama de lamaie  lasand sa fiarba la foc mare cca 10 min. Am indepartat  spuma formata.
     5.  Am adaugat  ceaiul peste sirop, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Am  lasat la fiert, la foc moderat  pana siropul a scazut la jumatate.
     6. Am scos coaja de lamaie si am pus siropul fierbinte in sticle sterilizate.

     7. Am acoperit sticlele cu o patura si le- am lasat pana a doua zi sa se raceasca.



Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.05.2015, 15:26

Tare bun!

Rocsi 1

18.05.2015, 18:40

RuxyRux 1

18.05.2015, 21:15

Il iubesc!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gulas de porc cu cartofi si galuste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de cirese