Nectar de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 1317 vizualizari

 

Anul acesta piersicul din curte nu a rodit atat de mult ca in anii trecuti, dar piersici au fost suficiente pentru a prepara si compot si nectar .

 

INGREDIENTE

  • piersici coapte
  • zahar brut
  • 1 lamaie
  • apa
  • sticle curate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Piersicile se spala bucata cu bucata in 2-3 ape reci, se feliaza si se indeparteaza samburii. Feliile se pun intr-o oala mare, turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( timpul de fierbere depinde de cantitatea de fructe pe care o avem si de cat de coapte sunt). Adaugam la fierbere o lamaie taiata in 4.


Cand coaja se desface usor de pe pulpa fructului oprim focul si indepartam bucatile de lamaie.


Pasam feliile de piersici in blender, adaugam apa pana obtinem consistenta dorita si zahar ( eu am folosit zahar brut ) atat cat dorim sa fie de dulce nectarul.


Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .


Depozitam in spatii aerisite si racoroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.09.2016, 20:58

Ce minunat! Nu vinzi putin din el?

Ina 1

18.09.2016, 22:43

Rocsi ))))
Cred ca-mi fac taraba in fata portii ))

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort Raffaello

ieri la 19:45

Pâine împletită, cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 14:15

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

de Rocsi 9

ieri la 11:05

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici