Nectar de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 15 Sep 2016 | 6360 vizualizari

 

Anul acesta piersicul din curte nu a rodit atat de mult ca in anii trecuti, dar piersici au fost suficiente pentru a prepara si compot si nectar .

 

INGREDIENTE

  • piersici coapte
  • zahar brut
  • 1 lamaie
  • apa
  • sticle curate
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Piersicile se spala bucata cu bucata in 2-3 ape reci, se feliaza si se indeparteaza samburii. Feliile se pun intr-o oala mare, turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( timpul de fierbere depinde de cantitatea de fructe pe care o avem si de cat de coapte sunt). Adaugam la fierbere o lamaie taiata in 4.


Cand coaja se desface usor de pe pulpa fructului oprim focul si indepartam bucatile de lamaie.


Pasam feliile de piersici in blender, adaugam apa pana obtinem consistenta dorita si zahar ( eu am folosit zahar brut ) atat cat dorim sa fie de dulce nectarul.


Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .


Depozitam in spatii aerisite si racoroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.09.2016, 20:58

Ce minunat! Nu vinzi putin din el?

Ina 1

18.09.2016, 22:43

Rocsi ))))
Cred ca-mi fac taraba in fata portii ))

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Nectar de piersici