Compot de prune

de Tabita _ in Sirop / Compot, 28 Mar 2014 | 5913 vizualizari

 

Un compot bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 250 zahar (sau mai mult)
  • 1,5 l apa
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva cuisoare
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se spala prunele, se curata de codite.

Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa.

Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert. 

Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea.

Se adauga zeama de lamaie (este un bun conservant) si se pun in borcane.

Borcanele sterilizate in prealabil se pun pe lama unui cutit.

Se aseaza prunele in borcane, lasand 2-3 degete loc pentru siropul caldut. Se adauga siropul.

Se inchid bine borcanele cu capace.

Se acopera cu paturi si se lasa pana se racesc sau pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se pastreaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune