Compot de prune

de - TABITA - in Sirop / Compot, 28 Mar 2014 | 1652 vizualizari

 

Un compot bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 250 zahar (sau mai mult)
  • 1,5 l apa
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva cuisoare
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se spala prunele, se curata de codite.


Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa.


Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert.


Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea.


Se adauga zeama de lamaie (este un bun conservant) si se pun in borcane.


Borcanele sterilizate in prealabil se pun pe lama unui cutit.


Se aseaza prunele in borcane, lasand 2-3 degete loc pentru siropul caldut. Se adauga siropul.


Se inchid bine borcanele cu capace.


Se acopera cu paturi si se lasa pana se racesc sau pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Anett 1

29.03.2014, 10:49

- TABITA - 1

29.03.2014, 11:46

Rocsy

- TABITA - 1

29.03.2014, 11:46

Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune