Socata reteta bunicii

de cristinne in Sirop / Compot, 21 Mai 2010 | 7712 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Ca tot veni vremea florilor de soc, m-am gandit sa fac socata!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • ~15-20 de flori de soc;
  • 800grame zahar brun;
  • 5lamai
  • 6litri apa
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Se pune intr-o oala la fiert 3 litri de apa impreuna cu zaharul si o lamaie stoarsa.

Dupa ce a fiert {se lasa 15minute la fiert ( cronometrandu-se dupa ce apa a atins punctul de 100 de grade)}, se ia de pe foc si se amesteca cu restul de apa (3l), florile de soc si lamaile soarse si rase de coaja(ca sa nu iasa f amara). Se acopera si se lasa minim 24 de ore intr-un loc cald.

Se strecoara apoi si se imbutelieaza in sticle, la frigider.

 

 

TIPS-URI

1

am folosit zaharul brun, cu gandul ca poate e mai sanatos decat cel alb., IN PLUS NU AM MAI carmelizat nitel zahar, cum se face, pt culoare pt ca cel brun deja a colorat-o f frumos. As fi folosit miere dar imi trebuia destul de multa si nu aveam in casa atat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

cristinne 1

09.06.2010, 10:51

am mai facut o tura si am lasat-o mai multe zile, vreo 4,5 parca si mi-a iesit un veritabil vin spumant)) ff bun dar nu pt copii

lira 1

12.07.2010, 10:56

foarte frumoasa prezentarea

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:50

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc (pentru iarna)