Minitortulete indragostite

de Sylvia in Sirop / Compot, 11 Feb 2010 | 10089 vizualizari

 

Am facut aceste tortulete in avans sa testez reteta cum fac de obicei cu retetele pe care nu le cunosc. Am luat idea de pe bogul lui Maya care avea ceva minitortulete rotunde cu zmeura , o minunatie si am adaptat la eveniment si gusturile casei. Ma gandeam ca pentru aceasta ocazie ar merge clar ceva cu ciocolata, cu o aroma puternica deci fructe de padure si in forma de inimioare : minitortulete in forma de inimioara cu ciocolata si fructe de padure .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • o jumatate de lingurita de praf de copt,
  • o lingura de rom am pus eu 
  • 3-4 linguri de Nesquik ( am pus sa poata manca si piticul, puteti inlocui cu cacao) .
  • Pt crema am pus
  • 250 de grame de fructe de padure in amestec ( congelate am avut acum) ,
  • o cutie de 250 de grame de mascarpone,
  • 2 linguri de zahar,
  • o lingura de smantana grasa,
  • 2-3 foi de gelatina sau agar-agar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitortulete indragostite:

  Preparare:

Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu l-am lasat primele zece minute la 180 de grade si apoi inca 30 minute la 170 grade, timpul poate varia usor in functie de cuptor.  Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei straturi.

  Decupam apoi fiecare strat cu o forma de la biscuiti, eu am ales inimioare de  data asta sa fie in ton cu Valentine’s Day . 

  Separat pregatim fructele de padure, am ales un amestec pentru ca este preferatul nostru, au o aroma combinata extraordinara.

  Dupa ce sunt perfect decongelate, le mixam  cu robotul impreuna cu zaharul ,  trecem amestecul printr-o sita sa ramana eventualele seminte si apoi adaugam lingura de smantana, cutia de mascarpone si eu am pus putin agar-agar , daca nu aveti puneti 2-3 foi de gelatina dizolvate.

  Se amesteca cu grija , incet, pana la omogenizare. Lasam sa stea vreo 10 minute la frigider sa prinda consistenta dorita si putem trece la treaba.  Pentru ca imi plac prajiturile insiropate am pregatit un sirop facut din apa fiarta cu zahar si cu rom. Din decupajele de inimioare am cladit minitortulete de trei straturi, insiropand usor fiecare strat si punand intre ele un strat generos de crema de fructe de padure.

  Deasupra am facut o glazura de ciocolata, am avut ceva glasaj la plic care trebuia numai dizolvat cu apa rece. Puteti inlocui cu ciocolata topita daca doriti. Am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale, cam la repezeala ca abia asteptam sa le bag la frigider la racit .

  Acestea vor fi inimioarele dulci de Valentine’s Day, o combinatie intre ciocolata, o prajitura insiropata si o crema lejera cu fructe de padure zic eu ca e combinatia perfecta .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortulete indragostite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi