Minitortulete indragostite

de Sylvia in Sirop / Compot, 11 Feb 2010 | 7689 vizualizari

 

Am facut aceste tortulete in avans sa testez reteta cum fac de obicei cu retetele pe care nu le cunosc. Am luat idea de pe bogul lui Maya care avea ceva minitortulete rotunde cu zmeura , o minunatie si am adaptat la eveniment si gusturile casei. Ma gandeam ca pentru aceasta ocazie ar merge clar ceva cu ciocolata, cu o aroma puternica deci fructe de padure si in forma de inimioare : minitortulete in forma de inimioara cu ciocolata si fructe de padure .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat avem nevoie de
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • o jumatate de lingurita de praf de copt,
  • o lingura de rom am pus eu 
  • 3-4 linguri de Nesquik ( am pus sa poata manca si piticul, puteti inlocui cu cacao) .
  • Pt crema am pus
  • 250 de grame de fructe de padure in amestec ( congelate am avut acum) ,
  • o cutie de 250 de grame de mascarpone,
  • 2 linguri de zahar,
  • o lingura de smantana grasa,
  • 2-3 foi de gelatina sau agar-agar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitortulete indragostite:

Preparare:


Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu l-am lasat primele zece minute la 180 de grade si apoi inca 30 minute la 170 grade, timpul poate varia usor in functie de cuptor. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei straturi.


Decupam apoi fiecare strat cu o forma de la biscuiti, eu am ales inimioare de data asta sa fie in ton cu Valentine’s Day .


Separat pregatim fructele de padure, am ales un amestec pentru ca este preferatul nostru, au o aroma combinata extraordinara.


Dupa ce sunt perfect decongelate, le mixam cu robotul impreuna cu zaharul , trecem amestecul printr-o sita sa ramana eventualele seminte si apoi adaugam lingura de smantana, cutia de mascarpone si eu am pus putin agar-agar , daca nu aveti puneti 2-3 foi de gelatina dizolvate.


Se amesteca cu grija , incet, pana la omogenizare. Lasam sa stea vreo 10 minute la frigider sa prinda consistenta dorita si putem trece la treaba. Pentru ca imi plac prajiturile insiropate am pregatit un sirop facut din apa fiarta cu zahar si cu rom. Din decupajele de inimioare am cladit minitortulete de trei straturi, insiropand usor fiecare strat si punand intre ele un strat generos de crema de fructe de padure.


Deasupra am facut o glazura de ciocolata, am avut ceva glasaj la plic care trebuia numai dizolvat cu apa rece. Puteti inlocui cu ciocolata topita daca doriti. Am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale, cam la repezeala ca abia asteptam sa le bag la frigider la racit .


Acestea vor fi inimioarele dulci de Valentine’s Day, o combinatie intre ciocolata, o prajitura insiropata si o crema lejera cu fructe de padure zic eu ca e combinatia perfecta .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortulete indragostite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Toamna07 1

14.02.2013, 21:51

Fara cusur,parol!

adriana65 1

14.02.2013, 22:30

Valclaudia 1

26.05.2013, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota pariziana - reteta 500