Sirop de cirese negre

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 21 Iun 2011 | 8040 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si acest sirop, are o aroma tare buna, nu am folosit nici conservant, nici aspirina

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese negre
  • 500 ml apa
  • 750 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese negre:

Spalam ciresele in cateva ape, le rupem coditele si le scoatem samburii, punem 250 g zahar peste ele, apoi le lasam peste noapte la frigider. Dupa cele 24 de ore punem ciresele intr-un tifon steril si stoarcem cat putem de bine.

Punem apa si restul de zahar la fiert, cand s-a topit zaharul adaugam si sucul de la cirese, si zaharul vanilat si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase, facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul. Inainte de a lua de pe foc adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea un clocot. Lasam siropul sa se racoreasca putin, dupa care il strecuram printr-o sita deasa si-l punem in sticle, pe care le infiletam imediat, acoperim sticlele cu o patura si le lasam sa se raceasca usor pana a 2 a zi.

Se pastreaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

deyutzky 1

24.06.2011, 13:11

sanatos si delicios

adry88 1

02.07.2011, 16:40

Lau 1

02.07.2011, 23:18

bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici