Sirop de cirese negre

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 21 Iun 2011 | 4105 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si acest sirop, are o aroma tare buna, nu am folosit nici conservant, nici aspirina

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese negre
  • 500 ml apa
  • 750 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese negre:

Spalam ciresele in cateva ape, le rupem coditele si le scoatem samburii, punem 250 g zahar peste ele, apoi le lasam peste noapte la frigider. Dupa cele 24 de ore punem ciresele intr-un tifon steril si stoarcem cat putem de bine.


Punem apa si restul de zahar la fiert, cand s-a topit zaharul adaugam si sucul de la cirese, si zaharul vanilat si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase, facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul. Inainte de a lua de pe foc adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea un clocot. Lasam siropul sa se racoreasca putin, dupa care il strecuram printr-o sita deasa si-l punem in sticle, pe care le infiletam imediat, acoperim sticlele cu o patura si le lasam sa se raceasca usor pana a 2 a zi.


Se pastreaza in locuri racoroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

24.06.2011, 13:11

sanatos si delicios

adry88 1

02.07.2011, 16:40

Lau 1

02.07.2011, 23:18

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere