Sirop de soc

de Gicuta in Sirop / Compot, 29 Mai 2015 | 4643 vizualizari

 

Un sirop dulce-acrisor, cu un parfum inconfundabil.

 

INGREDIENTE

  • 50 flori de soc
  • 2 kg de zahar
  • 6 lamai
  • 2 litri de apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

 Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs, apoi le rupem coditele.

Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam  pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la temperatura camerei.

Decojim coaja galbena a 4 lamai si o punem in sirop. Stoarcem sucul de la toate cele 6 lamai si il adaugam si pe el. Adaugam si florile de soc, amestecam, punem un capac si tinem oala la frigider 4  zile. Amestecam in sirop de cel putin doua ori pe zi. Dupa cele 4 zile, stoarcem bine socul si coaja de lamaie, stercuram siropul si il punem in sticle sterilizate. Din aceasta compozitie mi-au iesit 3 litri de sirop. Se pastreaza la loc racoros.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

30.05.2015, 11:05

Bun!

Xandrinne 1

31.05.2015, 16:08

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:58

buuun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de struguri