Sirop din fructe de soc

de Criss in Bauturi, 12 Aug 2014 | 3227 vizualizari

 

Daca saptamana trecuta am facut cea mai fina si delicioasa dulceata din cate am gustat vreodata, azi am transformat aceste minunate fructe de soc intr-un sirop gustos si sanatos. Poze cu etapele nu am , a fost prea cald si am avut prea multe de facut azi asa ca am pozat doar finalul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 1
  • 1.5 kg bobite de soc
  • 1 kg zahar
  • coaja si zeama unei lamai
  • un varf lingurita salicil
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din fructe de soc:

Fructele de soc se curata de pe ciorchine apoi se spala in 2-3 ape. Se aleg doar bobitele negre, intregi iar cele verzi se indeparteaza. Dupa ce au fost bine spalate, se dau prin masina de rosii si astfel scapam de nesuferita operatie de pasare a lor prin sita. Eu le-am dat prin masina de rosii, apoi resturile rezultate le-am mai dat inca o data pentru a nu se pierde din suc. Sucul rezultat se toarta intr-o oala, se adauga zaharul sucul si coaja de lamaie si se pune la fiert aproximativ 45 minute. La final se adauga salicilul pentru a putea conserva sucul. Se toarna sucul in sticle sterilizate, se pun capacele apoi sticlele se invelesc in carpe si se pun intr-un vas cu apa, la fiert. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le mai lasam 45 minute, dupa care stingem focul si le lasam sa se raceasca, apoi le depozitam in camara. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 5 sticle de 330 ml. Se serveste cu apa minerala sau ca si tratament, o lingurita de trei ori pe zi.Atentie, fructele de soc au proprietati diuretice si laxative si e bine sa nu depasim doza de 3 lingurite / zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din fructe de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Krystyan Trendy 1

12.08.2014, 14:42

minunat sirop!

dantes 1

13.08.2014, 08:13

Bun!

Criss 1

13.08.2014, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de soc si lamaie