Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

de mihaelar63 in Mezel de casa, 10 Noi 2018 | 1149 vizualizari

 

 Cand taiem porcul, aleg bucati de slaninuta cu soric si cu cate o dunga de carne pe care le pun la congelat pentru slanina fiarta cu usturoi. Ieri mi-am intrebat sotul cand doreste sa-i prepar slanina cu usturoi, raspunsul a fost ,, acum ". In cautare de retete inedite am dat peste slanina fiarta in coji de ceapa si prune uscate. Se spune ca este o veche reteta taraneasca care da cu ajutorul prunelor uscate o usoara aroma de fum.  Am experimentat si am fost multumita de rezultat.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr slanina cruda cu soric
  • 5 prune uscate
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 mana coji uscate de ceapa rosie si galbena
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa:


  1. Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici.

  2. Limpeziti prunele uscate.

  3. Cojile de ceapa se spala.

  4. Curatati usturoiul.

  5. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin.

  6. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute .

  7. Daca se fierbe prea mult slanina devine gelatinoasa.

  8. Se scoate slanina din lichidul in care a fiert se unge cu usturoi pisat sii se pudreaza cu boia rosie de ardei si piper proaspat macinat.

  9. Dupa racire serviti slaninuta fiarta cu boia si usturoi alaturi de ceapa, praz, ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Preferam o data pe luna sa prepar cate un mic mizilic de casa pentru a ocoli mezelurile procesate.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, devine gelatinoasa.

3

Serviti slaninuta fiarta cu boia insotita de praz verde, ceapa si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

11.11.2018, 17:39

Immm, foarte buna!

Lau 1

16.11.2018, 11:54

dantes 1

17.11.2018, 10:04

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Toba