Slanina fiarta in bait cu boia de ardei

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 27821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • boia de ardei
  • boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • ienibaha
  • usturoi
  • otet
  • coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in bait cu boia de ardei:

O astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata.


Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe.


Marinata se prepara astfel: daca slanina este sarata, atunci marinata nu trebuie sa fie sarata. In apa folosita pentru marinare se adauga boabe de piper, o foaie de dafin, ienibahar, usturoi, otet si coriandru.


Cand marinata incepe sa fiarba, atunci se ia de pe foc si se toarna peste slanina aranjata intr-un vas corespunzator, in care va mai fierbe usor fara clocote.


Proba de incercare a slaninei se face prin infingerea furculitei. Daca aceasta patrunde usor,inseamna ca este fiarta. Se ridica vasul de pe foc si se lasa slanina in marinata pana la racire, cand va fi data cu boia de ardei si pusa intr-un loc racoros.


In timpul fierberii marinata se incearca daca este suficient de sarata si condimentata, avand totodata grija sa nu fiarba prea mult, altfel va pierde din gust.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in bait cu boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

pana_luminita 1

18.12.2009, 20:55

adry88 1

04.06.2011, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)