Slanina fiarta in bait cu boia de ardei

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 28723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • boia de ardei
  • boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • ienibaha
  • usturoi
  • otet
  • coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in bait cu boia de ardei:

O astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata.


Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe.


Marinata se prepara astfel: daca slanina este sarata, atunci marinata nu trebuie sa fie sarata. In apa folosita pentru marinare se adauga boabe de piper, o foaie de dafin, ienibahar, usturoi, otet si coriandru.


Cand marinata incepe sa fiarba, atunci se ia de pe foc si se toarna peste slanina aranjata intr-un vas corespunzator, in care va mai fierbe usor fara clocote.


Proba de incercare a slaninei se face prin infingerea furculitei. Daca aceasta patrunde usor,inseamna ca este fiarta. Se ridica vasul de pe foc si se lasa slanina in marinata pana la racire, cand va fi data cu boia de ardei si pusa intr-un loc racoros.


In timpul fierberii marinata se incearca daca este suficient de sarata si condimentata, avand totodata grija sa nu fiarba prea mult, altfel va pierde din gust.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in bait cu boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

pana_luminita 1

18.12.2009, 20:55

adry88 1

04.06.2011, 10:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa