Toba de pui

de Ela68 in Mezel de casa, 5 Oct 2012 | 30588 vizualizari

 

puiul sa fie de calitate si proaspat

 

INGREDIENTE

  • 1 pui griller
  • 30 gr gelatina
  • 1 lingura sare
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de provance
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente - gelatina, sarea, frunzele de dafin si piperul boabe, mai putin usturoiul si ierburile pe care le punem mai tarziu. Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie, punem la foc la Bain-Marie. Cand apa din cratita mai mare fierbe, dam focul la minim si acoperim oala cu capac, astfel, carnea va fierbe in suc propriu.


Se lasa pe foc in jur de 3-4 ore, avand grija sa completam apa din vasul mare, care se evapora. (se va completa cu apa fierbinte )
In tot acest timp se intorc bucatile de cateva ori, ca toate sa fie bine patrunse.


Maruntim ierburile de provence si le adaugam si pe acestea (cand e aproape gata)


Cand carnea e bine fiarta, o scoatem pe un platou sa se raceasca si o alegem de pe oase, eliminand pielea. Usturoiul pisat il adaugam peste zeama si-l lasam sa se infuzeze.


Taiem o sticla de apa si punem in ea bucatile taiate. Strecuram zeama si-o turnam peste carne. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore pentru a se inchega.


Se taie sticla cu un cutter si scoatem toba cu grija.


Se pastreaza la frigider, nu mai mult de 4-5 zile . Se portioneaza doar in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Mihaela11_jo 1

28.11.2012, 10:36

La fav

DinDragostePentruGatit 1

30.11.2012, 20:18

Super faina!

Ela68 1

30.11.2012, 21:19

multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Toba la sticla