Snickers

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 13300 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa,de data asta preparata dupa reteta Diei cu foarte mici modificari :) >:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura de ciocolata alba :

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei

Crema de caramel:

  • 10 linguri de zahar
  • 7 galbenusuri+4 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • 200 g alune nesarate

Glazura de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta.

La final adauga nuca macinata si romul .

Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.

Topeste ciocolata alba pe baie de abur cu frisca lichida apoi adauga uleiul si omogenizeaza.

Unge blatul cu ciocolata topita si baga-l la rece pana se intareste complet ciocolata.

Pentru crema pune la caramelizat intr-o craticioara cele 10 linguri de zahar.

Ia cratita de pe foc  si adauga untul amestecand continuu cu o lingura de lemn apoi pune-o din nou pe foc pana se topeste untul.

Mixeaza galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) apoi pune-le peste caramel amestecand continuu.

Pune si alunele si lasa crema pe foc amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasa crema la racit pana ajunge la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta)

Intinde crema peste stratul de ciocolata alba si baga la frigider pana se intareste crema.

Topeste ciocolata neagra/cu lapte impreuna cu frisca lichida apoi adauga uleiul si amesteca bine.

Intinde glazura peste prajitura si las-o la rece de preferat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snickers