Snickers

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 8507 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa,de data asta preparata dupa reteta Diei cu foarte mici modificari :) >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura de ciocolata alba :

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei

Crema de caramel:

  • 10 linguri de zahar
  • 7 galbenusuri+4 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • 200 g alune nesarate

Glazura de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta.

La final adauga nuca macinata si romul .

Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.

Topeste ciocolata alba pe baie de abur cu frisca lichida apoi adauga uleiul si omogenizeaza.

Unge blatul cu ciocolata topita si baga-l la rece pana se intareste complet ciocolata.

Pentru crema pune la caramelizat intr-o craticioara cele 10 linguri de zahar.

Ia cratita de pe foc  si adauga untul amestecand continuu cu o lingura de lemn apoi pune-o din nou pe foc pana se topeste untul.

Mixeaza galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) apoi pune-le peste caramel amestecand continuu.

Pune si alunele si lasa crema pe foc amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasa crema la racit pana ajunge la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta)

Intinde crema peste stratul de ciocolata alba si baga la frigider pana se intareste crema.

Topeste ciocolata neagra/cu lapte impreuna cu frisca lichida apoi adauga uleiul si amesteca bine.

Intinde glazura peste prajitura si las-o la rece de preferat peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

Snickers-0
Snickers-1
Snickers-2
Snickers-3
Snickers-4
Snickers-5
Snickers-6
Snickers-7
Snickers-8
Snickers-9
Snickers-10
Snickers-11
Snickers-12
Snickers-13

COMENTARII (23)

Rux

Rux 1

01.01.2014, 23:39

Delicioasa frumusete! La multi ani Lavi!

laura_n

laura_n 1

02.01.2014, 13:21

biiig like

 Lavinia

Lavinia 1

05.01.2014, 13:23

Multumesc dragii mei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!