Snickers

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 9029 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa,de data asta preparata dupa reteta Diei cu foarte mici modificari :) >:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura de ciocolata alba :

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei

Crema de caramel:

  • 10 linguri de zahar
  • 7 galbenusuri+4 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • 200 g alune nesarate

Glazura de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat cate o lingura de zahar si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o treptat peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o paleta.


La final adauga nuca macinata si romul .


Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.


Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.


Topeste ciocolata alba pe baie de abur cu frisca lichida apoi adauga uleiul si omogenizeaza.


Unge blatul cu ciocolata topita si baga-l la rece pana se intareste complet ciocolata.


Pentru crema pune la caramelizat intr-o craticioara cele 10 linguri de zahar.


Ia cratita de pe foc si adauga untul amestecand continuu cu o lingura de lemn apoi pune-o din nou pe foc pana se topeste untul.


mixeaza galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) apoi pune-le peste caramel amestecand continuu.


Pune si alunele si lasa crema pe foc amestecand mereu pana se ingroasa.


Lasa crema la racit pana ajunge la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta)


Intinde crema peste stratul de ciocolata alba si baga la frigider pana se intareste crema.


Topeste ciocolata neagra/cu lapte impreuna cu frisca lichida apoi adauga uleiul si amesteca bine.


Intinde glazura peste prajitura si las-o la rece de preferat peste noapte.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

01.01.2014, 23:39

Delicioasa frumusete! La multi ani Lavi!

laura_n 1

02.01.2014, 13:21

biiig like

Lavinia 1

05.01.2014, 13:23

Multumesc dragii mei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers