Desert prajitura cu banane si crema de branza

de Andreea Caroline in Prajituri, 18 Iul 2017 | 399 vizualizari

 

Aceasta prajitura mi-a adus aminte la gust cu Banana Bread. Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate. Noua ne-a placut tare mult si sper sa va placa si voua! 

 

INGREDIENTE

Pentru prajitura :

  • 125 gr unt
  • 185 gr zahar
  • 2 oua
  • 155 gr faina tip '00'
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cu lapte
  • 180 gr banane
  • 90 gr ciocolata

Pentru crema de branza :

  • 125 gr branza tip Philadelphia
  • 30 gr zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr alune ( pentru decor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si crema de branza:

Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa.


Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare.


Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu laptele.


Adaugam in compozitie bananele (facute pasta cu ajutorul unei furculite) si ciocolata maruntita.


Ungem o tava cu unt si punem compozitia in tava.


Punem prajitura la copt, pentru 40 minute, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.


Intre timp, pregatim crema de branza.


Intr-un bol, punem branza, zaharul pudra si smantana si amestecam bine. Dam crema la frigider pana in momentul folosirii.


Cand prajitura este coapta ( faceti testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam tava pentru alte 10 minute.


Scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe un platou, punem pe intreaga suprafata crema de branza si decoram cu alune.


Noua prajitura ni s-a parut si mai buna consumata a doua zi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

20.07.2017, 20:58

Miki

kytz 1

21.07.2017, 11:57

Waw!!!! Ce poftă m-a luat!

Andreea Caroline 1

21.07.2017, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca de cocos