Snitel de curcan cu garnitura de cartofi

de oanapl in Curcan, 6 Apr 2017 | 475 vizualizari

 

Pentru reteta de snitele m-am inspirat de la d-na Mihaelar63.

 

INGREDIENTE

  • pentru snitel:
  • 300 g carne de curcan
  • 2 oua
  • 5 linguri faina alba
  • 10 linguri pesmet
  • sare
  • piper (optional)
  • ulei pentru prajit
  • 50 g unt 
  • pentru garnitura:
  • 7 cartofi sare
  • 1/2 lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
  • 8-10 linguri ulei
  • 3-4 fire de marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de curcan cu garnitura de cartofi:

Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi carnea si o piperezi usor.

Pregatesti doua farfurii intinse. Intr-una pui faina alba, iar in cealalta farfurie pui pesmetul.

Bati spuma ouale cu un praf de sare.

Asezi pe foc o tigaie si pui uleiul la incins.

Fiecare bucata de carne o treci succesiv prin faina alba ( scuturi usor de surplusul de faina), ou si pesmet (fara sa apesi).

Pui snitelele la prajit in baia de ulei. Prajesti pe ambele parti.

Cand snitelele sunt rumene, pui in uleiul incins bucatele de unt si le lasi sa se topeasca.

Scoti snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.

Pentru garnitura, cureti cartofii, ii speli si ii tai cubulete, apoi ii pui la fiert in apa cu putina sare si condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina. Ii lasi sa fiarba pana cand sunt aproape fierti, apoi scurgi apa si ii pui la calit in uleiul incins. Ii lasi sa se rumeneasca putin, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci.

Servesti snitelele calde, alaturi de garnitura de cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de curcan cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

06.04.2017, 20:58

O cina consistena!

dantes 1

07.04.2017, 08:56

Bun!

VI 1

07.04.2017, 17:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu legume in vas roman