Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 2415 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus iubesc snitelele de vitel. Sunt foarte bune si imi amintesc de copilarie. Si dupa cum stiti deja, iubesc si ciupercile. Pornind de la aceste doua "iubiri" a rezultat o mancare exact de gustul meu :).

 

INGREDIENTE

  • 8 felii carne de vitel
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • boia
  • putina faina
  • cimbru
  • 1 dovlecel micut
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel:

Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute.


Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele. Punem intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa. Punem ceapa si o sotam cateva minute. Adaugam apoi ardeiul si gogosarul si mai lasam 2 minute.


Punem ciupercile taiate si lasam sa se inmoaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si adaugam 1 lingura bulion, sare si cimbru. Lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper si stingem focul. La final adaugam patrunjel verde tocat.


Pregatim apoi snitelele. Trecem bucatile de carne prin faina. Le scuturam usor pentru a elimina excesul de faina iar apoi le prajim pe ambele parti, in ulei.

Scoatem pe o farfurie si le tinem la cald pana in momentul servirii.


Spalam apoi dovlecelul si taiem fasii subtiri cu ajutorul peelerului de legume (cica asa ii spune cutitului pentru curatat legume :D).


Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si fasiile de dovlecel. Adaugam si usturoiul pisat, sare si pier. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie dovlecelul.


Dam de pe foc si servim alaturi de snitel si ciuperci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

12.09.2011, 22:43

Asa este Florina

mihaelar63 1

27.10.2011, 15:31

Carnita de vitel e foarte buna

La Ancuta 1

27.10.2011, 23:36

Mihaela suntem de aceiasi parere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry