Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 4781 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus iubesc snitelele de vitel. Sunt foarte bune si imi amintesc de copilarie. Si dupa cum stiti deja, iubesc si ciupercile. Pornind de la aceste doua "iubiri" a rezultat o mancare exact de gustul meu :).

 

INGREDIENTE

  • 8 felii carne de vitel
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • boia
  • putina faina
  • cimbru
  • 1 dovlecel micut
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel:

Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute.

Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele. Punem intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa. Punem ceapa si o sotam cateva minute. Adaugam apoi ardeiul si gogosarul si mai lasam 2 minute.

Punem ciupercile taiate si lasam sa se inmoaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si adaugam 1 lingura bulion, sare si cimbru. Lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper si stingem focul. La final adaugam patrunjel verde tocat.

Pregatim apoi snitelele. Trecem bucatile de carne prin faina. Le scuturam usor pentru a elimina excesul de faina iar apoi le prajim pe ambele parti, in ulei.
Scoatem pe o farfurie si le tinem la cald pana in momentul servirii.

Spalam apoi dovlecelul si taiem fasii subtiri cu ajutorul peelerului de legume (cica asa ii spune cutitului pentru curatat legume :D).

Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si fasiile de dovlecel. Adaugam si usturoiul pisat, sare si pier. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie dovlecelul.

Dam de pe foc si servim alaturi de snitel si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor