Socata

de Mihaela11_jo in Bauturi, 22 Apr 2013 | 4582 vizualizari

 

La Amman au inflorit lamaii,castanii dar si socul !
Socata este una din bauturile preferate ale copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • 12 inflorescente de soc
  • 7 litri de apa
  • 1 kg de zahar
  • 3 lamai
Portii: 32
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Inflorescentele de soc se spala cu grija.


Zaharul se dizolva in apa.


Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar.


Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul.


Se strecoara si se toarna in sticle.


Se lasa la temperatura camerei 2 zile pentru a se acidula.


Se pune sucul la frigider si se bea rece.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca socata sa aiba o aroma mai puternica se pot pune mai multe inflorescente.

2

Se poate prepara si cu flori uscate, dar trebuie o cantitate mai mare de flori de soc, deoarece prin uscare pierd din aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

22.04.2013, 10:47

Excelent,parca-i simt gustul racoritor

Rocsi 1

22.04.2013, 11:43

De mult nu am mai facut dar este atat de buna!

cristeena20 1

22.04.2013, 13:46

wow..preferata mea!!!super buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Socata