Socata reteta bunicii

de Mihaela11_jo in Bauturi, 22 Apr 2013 | 5838 vizualizari

 

Socata reteta bunicii La Amman au inflorit lamaii,castanii dar si socul ! Socata este una din bauturile preferate ale copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 12 inflorescente de soc
  • 7 litri de apa
  • 1 kg de zahar
  • 3 lamai
Portii: 32
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii


Inflorescentele de soc se spala cu grija.


Zaharul se dizolva in apa.


Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar.


Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul.


Se strecoara si se toarna in sticle.


Se lasa la temperatura camerei 2 zile pentru a se acidula.


Se pune sucul la frigider si se bea rece.

TIPS-URI

1

Daca doriti ca socata sa aiba o aroma mai puternica se pot pune mai multe inflorescente.

2

Se poate prepara si cu flori uscate, dar trebuie o cantitate mai mare de flori de soc, deoarece prin uscare pierd din aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

22.04.2013, 10:47

Excelent,parca-i simt gustul racoritor

Rocsi 1

22.04.2013, 11:43

De mult nu am mai facut dar este atat de buna!

cristeena20 1

22.04.2013, 13:46

wow..preferata mea!!!super buna!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate