Socata

de Criss in Bauturi, 26 Mai 2015 | 4264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -10 flori de soc
  • -500 g zahar
  • -2 lamai
  • -5 l apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Pentru prepararea socatei e nevoie de un borcan mare de 5 l, dar cum eu nu am asa ceva, am preparat socata in bidonul de apa plata. Mi se pare chiar o solutie mai buna si mai practica. Florile de soc se spala cu grija prin scufundarea intr-un vas cu apa. Se pun apoi in borcan/bidon. Se adauga zaharul, zeama de la o lamaie si cealalta lamaie taiata felii subtiri si in final apa plata. Se inchide bidonul si se agita de cateva ori sa se topeasca zaharul. Se pune la soare pentru 3 zile. Intre timp mai desfaceti cu grija capacul sa iasa gazele. Veti observa ca daca folositi un bidon de apa cum am folosit si eu, acesta se va intari si veti avea impresia ca e gata sa explodeze, de aceea e bine sa mai desfaceti capacul din cand in cand. Dupa trei zile socata va deveni usor acidulata, se strecoara si se pastreaza in sticle. Eu am pus-o in flacoanele de apa. Se serveste rece, cu felii de lamaie si eventual cu frunzulite de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Criss 1

26.05.2015, 18:18

d_madisor, eu n-am pus niciodata drojdie si totusi a fermentat si s-a facut acidulata bine de tot. Cred ca se vad bulele in pahar. Flacoanele stateau sa explodeze, atat de acidulata e.

Rocsi 1

26.05.2015, 19:58

Maine fac si eu...Abia astept, pana atunci degust de la tine

Criss 1

27.05.2015, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Socata a la Bunica