Socata reteta bunicii

de Criss in Bauturi, 26 Mai 2015 | 7449 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • Ingrediente:
  • -10 flori de soc
  • -500 g zahar
  • -2 lamai
  • -5 l apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Pentru prepararea socatei e nevoie de un borcan mare de 5 l, dar cum eu nu am asa ceva, am preparat socata in bidonul de apa plata. Mi se pare chiar o solutie mai buna si mai practica. Florile de soc se spala cu grija prin scufundarea intr-un vas cu apa. Se pun apoi in borcan/bidon. Se adauga zaharul, zeama de la o lamaie si cealalta lamaie taiata felii subtiri si in final apa plata. Se inchide bidonul si se agita de cateva ori sa se topeasca zaharul. Se pune la soare pentru 3 zile. Intre timp mai desfaceti cu grija capacul sa iasa gazele. Veti observa ca daca folositi un bidon de apa cum am folosit si eu, acesta se va intari si veti avea impresia ca e gata sa explodeze, de aceea e bine sa mai desfaceti capacul din cand in cand. Dupa trei zile socata va deveni usor acidulata, se strecoara si se pastreaza in sticle. Eu am pus-o in flacoanele de apa. Se serveste rece, cu felii de lamaie si eventual cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Criss 1

26.05.2015, 18:18

d_madisor, eu n-am pus niciodata drojdie si totusi a fermentat si s-a facut acidulata bine de tot. Cred ca se vad bulele in pahar. Flacoanele stateau sa explodeze, atat de acidulata e.

Rocsi 1

26.05.2015, 19:58

Maine fac si eu...Abia astept, pana atunci degust de la tine

Criss 1

27.05.2015, 10:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gulas de porc cu cartofi si galuste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii