Sirop din flori de soc la rece

de Panacris in Sirop / Compot, 28 Mai 2021 | 1195 vizualizari

 

Am tot cercetat diverse rețete de prepararea siropului din flori de soc la rece, fără prea mare bătaie de cap și am ajuns la  rețete Lenei, mulțumesc pentru explicațiile pas cu pas.
Așa că am dat drumul la butoane. Cel mai important lucru a fost achiziționarea ingredientului principal din zone nepoluate :D așa că am apelat la prietenii noștri de la Țărăncuța din România, https://www.facebook.com/tarancuta.dinromania .
Așa am făcut o plimbare cu motoarele într-o zi  frumoasă de duminică la cules de soc, salcâm și maci ;) 
Am găsit cele mai faine flori de soc, așa că multe mâini harnice au umplut cei doi coburi (valize!) ai motocicletei cu flori. Am materie primă, suficientă și pentru rețete noi cât și pentru cele clasice, sirop din flori de soc și dulceață din flori de soc.
 
Gata cu poveștile, spor la treabă! 😉

 

INGREDIENTE

  • Apă filtrată cca. 2000 ml,
  • Zahăr tos cca. 2000 g,
  • Flori de soc cca. 40 de bucăți mari ( cca. 1000 g),
  • Lămâi 1000 g, (cca. 8 bucăți medii).
  • Extra: cuișoare pentru fiecare sticlă rezultată, este considerat conservant natural!
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc la rece:

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros.

Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție să nu pierdeți floricelele de pe crenguțe.

 Lămâile se spală bine cu apă rece și bicarbonat de sodiu, eventual chiar opărite, cu apa și bicarbonatul, dacă nu aveți de unde achiziționa lămâi netratate.

Apoi se decojesc, atenție să lăsați partea albă pe lămâie. Eu am folosit un cuțit special pentru citrice, dar puteți folosi o răzătoare fină.

Apa filtrată se pune la încălzit, atenție să nu fiarbă, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.

Se adaugă coaja de lămâie rasă și sucul de la lămâile curățate, se amestecă până se înglobează apoi siropul obținut se lasă la răcorit.

După ce s-a răcit complet siropul se adaugă florile uscate, scurse de apa, se amestecă, se acoperă și se lasă la rece pentru 1 zi.

A doua zi se amestecă și se mai lasă la frigider cca. 3-4 zile cât să-și lase aroma bine.

După timpul de macerare se strecoară siropul obținut într-un vas curat, special pentru siropuri, dulcețuri, se dă la foc și se fierbe la foc mic maxim 5 minute după ce începe să clocotească.

Se pune siropul în sticle sterilizate (spălate și puse în cuptor la 100 g, cca. 10 minute!) se sigilează și se depozitează în cămară sau subsol.

 

Spor și multă răbdare, în sine rețeta nu-i complicată, doar de cursă lungă! ;) 

 

 

TIPS-URI

1

P.S. Dacă aveți loc în frigider, săriți peste pasul de fierbere (cele 5 minute) puneți siropul în sticle sterilizate și la depozitați în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

29.05.2021, 10:01

Rocsi 1

30.05.2021, 20:38

Fain! Nu am mai vazut pana acum varianta asta de sirop de soc!

Ksenya 1

03.06.2021, 18:13

O fac si eu musai

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc (pentru iarna)