Nectar de mere cu menta

de Ina in Sirop / Compot, 27 Sep 2015 | 1386 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult nectarul de mere si pere si-am vrut sa mai fac o sarja.
Intrucat merele folosite de aceasta data erau cam verzi, m-am gandit sa compensez aroma cu ceva frunze de menta. A iesit o bautura minunata. despre care Costel a zis ca nu exista ceva mai bun in comert :X . Si daca lauda vine din partea lui, inseamna ca e chiar ceva deosebit :x :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 galeti cu mere
  • 2 manunchiuri cu menta proaspata
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 2 kg. zahar
  • 10-12 litri cu apa
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de mere cu menta:

Spalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul. Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute. Cand incepe sa fiarba punem in oala doua manunchiuri cu crengute de menta proaspata. Cand merele sunt fierte, iar in camera miroase a mere coapte si menta, oprim focul . Indepartam crengutele de menta si cu ajutorul unui blender pasam merele obtinand un piure fin pe care-l transferam iar pe foc. Adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita , apoi turnam zaharul ( dupa gust ), zeama de lamaie si scortisoara . Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.


Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .


Depozitam in camara/beci. Se serveste simplu sau in combinatie cu apa minerala.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de nectar obtinuta depinde de soiul merelor si de consistenta pe care o doriti . Mie mi-au iesit cca.22 litri.

2

Chiar daca merele sunt acre nu renuntati sa puneti zeama de lamaie , intrucat aceasta ajuta si la pastrarea culorii nectarului, dar imprima si o aroma aparte.

3

Inainte de a capsa, pastrati capacele 3 minute in apa clocotita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de mere cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gicuta69 1

28.09.2015, 13:00

Super!

Rocsi 1

28.09.2015, 20:28

Mamaaaaaa, ce aromat

Andreea Caroline 1

29.09.2015, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici