Bowle cu capsuni

de Aurelia 07_07 in Bauturi, 10 Iun 2014 | 924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. capsuni aromate
  • 100 gr. zahar
  • 1,5 litru vin alb sec
  • 1 sticla sampanie
  • 3-4 frunze de menta
  • 75 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bowle cu capsuni:

Spalam capsunile si le curatam coditele verzi.

Taiem capsunile in bucati mai mici.

Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla .

Presaram peste capsuni doua linguri de zahar.

Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin.

Punem si frunzele de menta in castron.

Acoperim cu un capac si punem la frigider, pentru o ora.

 

Restul de vin si sampania le punem la rece ,la frigider.

Restul de zahar cu 75 de ml de apa il fierbem pana devine un sirop.

Acest sirop il punem la racit.

Dupa o ora ,vinul  care a fost pus la rece cu sampania,le punem peste capsuni in castron si amestecam.

Adaudam si siropul si mai amestecam putin.

Impartim compozitia in pahare si putem servi.

Avem nevoie si de cate o lingurita pentru a putea servi capsunile.

Pentru lichidul din pahare putem folosi pai din plastic.

 

 

TIPS-URI

1

O bautura racoritoare ,in zilele de canicula .

RETETA IN IMAGINI

Bowle cu capsuni-0
Bowle cu capsuni-1
Bowle cu capsuni-2
Bowle cu capsuni-3
Bowle cu capsuni-4
Bowle cu capsuni-5
Bowle cu capsuni-6

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

11.06.2014, 21:11

Anca multumesc !

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 15:04

ce fructata tre sa fie bautura

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

16.06.2014, 16:47

Laura !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!