Socata

de cristinne in Sirop / Compot, 21 Mai 2010 | 5031 vizualizari

 

Ca tot veni vremea florilor de soc, m-am gandit sa fac socata!

 

INGREDIENTE

  • ~15-20 de flori de soc;
  • 800grame zahar brun;
  • 5lamai
  • 6litri apa
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pune intr-o oala la fiert 3 litri de apa impreuna cu zaharul si o lamaie stoarsa.

Dupa ce a fiert {se lasa 15minute la fiert ( cronometrandu-se dupa ce apa a atins punctul de 100 de grade)}, se ia de pe foc si se amesteca cu restul de apa (3l), florile de soc si lamaile soarse si rase de coaja(ca sa nu iasa f amara). Se acopera si se lasa minim 24 de ore intr-un loc cald.

Se strecoara apoi si se imbutelieaza in sticle, la frigider.

 

 

 

TIPS-URI

1

am folosit zaharul brun, cu gandul ca poate e mai sanatos decat cel alb., IN PLUS NU AM MAI carmelizat nitel zahar, cum se face, pt culoare pt ca cel brun deja a colorat-o f frumos. As fi folosit miere dar imi trebuia destul de multa si nu aveam in casa atat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Roxana 1

21.05.2010, 15:32

cemi place...nam mai baut de ani de zile

cristinne 1

09.06.2010, 10:51

am mai facut o tura si am lasat-o mai multe zile, vreo 4,5 parca si mi-a iesit un veritabil vin spumant)) ff bun dar nu pt copii

lira 1

12.07.2010, 10:56

foarte frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!