Socata

de cristinne in Sirop / Compot, 21 Mai 2010 | 5252 vizualizari

 

Ca tot veni vremea florilor de soc, m-am gandit sa fac socata!

 

INGREDIENTE

  • ~15-20 de flori de soc;
  • 800grame zahar brun;
  • 5lamai
  • 6litri apa
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pune intr-o oala la fiert 3 litri de apa impreuna cu zaharul si o lamaie stoarsa.


Dupa ce a fiert {se lasa 15minute la fiert ( cronometrandu-se dupa ce apa a atins punctul de 100 de grade)}, se ia de pe foc si se amesteca cu restul de apa (3l), florile de soc si lamaile soarse si rase de coaja(ca sa nu iasa f amara). Se acopera si se lasa minim 24 de ore intr-un loc cald.


Se strecoara apoi si se imbutelieaza in sticle, la frigider.



 

TIPS-URI

1

am folosit zaharul brun, cu gandul ca poate e mai sanatos decat cel alb., IN PLUS NU AM MAI carmelizat nitel zahar, cum se face, pt culoare pt ca cel brun deja a colorat-o f frumos. As fi folosit miere dar imi trebuia destul de multa si nu aveam in casa atat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Roxana 1

21.05.2010, 15:32

cemi place...nam mai baut de ani de zile

cristinne 1

09.06.2010, 10:51

am mai facut o tura si am lasat-o mai multe zile, vreo 4,5 parca si mi-a iesit un veritabil vin spumant)) ff bun dar nu pt copii

lira 1

12.07.2010, 10:56

foarte frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Socata, suc din flori de soc