Socata reteta bunicii

de Andra_Constantinescu in Bauturi, 2 Iun 2015 | 14342 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Racoritoare si un pic intepatoare - asa este socata.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 4 l apa;
  • 500 g zahar;
  • o lamaie;
  • o jumatate de lingurita cu boabe de orez;
  • 4-5 flori mari de soc.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate.

Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in borcan.

Se amesteca usor toata compozitia, se pune capacul la borcan si se lasa 3-4 zile la macerat. Compozitia din borcan se amesteca cel putin o data pe zi.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider, in sticle sau bidoane.

Se serveste ca atare sau cu gheata, eventual se mai poate indulci, dupa gust.

TIPS-URI

1

In loc de boabe de orez se poate pune un bobulet de drojdie proaspata, dar socata va avea miros specific acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

02.06.2015, 19:57

Buna,buna..

delia64 1

02.06.2015, 22:17

Rocsi 1

03.06.2015, 19:32

O bautura racoritoare foarte buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii