Sofficini

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2013 | 4921 vizualizari

 

Un mic dejun plin de dragoste...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare 3
  • albusuri sau 2 oua
  • pesmet
  • cascaval
  • bacon si muschiulet de porc afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sofficini:

Se face un aluat: laptele se pune pe foc impreuna cu untul, uleiul si sarea. In momentul in care incepe sa fiarba luam craticoara de pe foc si adaugam faina. Mestecam bine atit cit ne permite si cit putem, rasturnam aluatul pe masa, il lasam putin sa se raceasca, apoi incepem sa-l framintam pina toate ingredientele s-au incorporat.(nu dureaza mult)


Invelim aluatul in folie alimentara si-l lasam sa se raceasca in bucatarie si NU la rece.


Dupa ce s-a racit il intindem intr-o foaie cit putem noi de subtire si-l taiem cu o forma rotunda (eu m-am folosit de forma mea de raviolii cu care fac placinte). Punem in mijlocul cerculetelor cascaval ras si cubulete de bacon si muschiulet.


Le pliem si le inchidem apasind usor marginile, daca nu aveti o forma de care sa va ajutati. Le dam prin albus de ou batut spuma sau ou intreg, apoi prin pesmet si le dam la prajit in ulei incins pina devin aurii.


Noi le-am servit cu salata la micul dejun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sofficini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

simona72 1

14.02.2013, 12:27

Ma bucur ca v-au placut, Laura eu cred ca merg si la cuptor, dupa ce le-am mincat m-am gindit ca trebuia sa le fi bagat la cuptor, mai putina munca si fara ulei...

Sim0na 1

14.02.2013, 19:51

Tare bine arata!!!

reisnaor_2006 1

31.10.2014, 10:34

la favorit cu ia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Turtite chinezesti cu ceapa verde