Sofficini

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2013 | 5016 vizualizari

 

Un mic dejun plin de dragoste...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare 3
  • albusuri sau 2 oua
  • pesmet
  • cascaval
  • bacon si muschiulet de porc afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sofficini:

Se face un aluat: laptele se pune pe foc impreuna cu untul, uleiul si sarea. In momentul in care incepe sa fiarba luam craticoara de pe foc si adaugam faina. Mestecam bine atit cit ne permite si cit putem, rasturnam aluatul pe masa, il lasam putin sa se raceasca, apoi incepem sa-l framintam pina toate ingredientele s-au incorporat.(nu dureaza mult)


Invelim aluatul in folie alimentara si-l lasam sa se raceasca in bucatarie si NU la rece.


Dupa ce s-a racit il intindem intr-o foaie cit putem noi de subtire si-l taiem cu o forma rotunda (eu m-am folosit de forma mea de raviolii cu care fac placinte). Punem in mijlocul cerculetelor cascaval ras si cubulete de bacon si muschiulet.


Le pliem si le inchidem apasind usor marginile, daca nu aveti o forma de care sa va ajutati. Le dam prin albus de ou batut spuma sau ou intreg, apoi prin pesmet si le dam la prajit in ulei incins pina devin aurii.


Noi le-am servit cu salata la micul dejun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sofficini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

simona72 1

14.02.2013, 12:27

Ma bucur ca v-au placut, Laura eu cred ca merg si la cuptor, dupa ce le-am mincat m-am gindit ca trebuia sa le fi bagat la cuptor, mai putina munca si fara ulei...

Sim0na 1

14.02.2013, 19:51

Tare bine arata!!!

reisnaor_2006 1

31.10.2014, 10:34

la favorit cu ia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ciuperci