Sombrero cu rubarbura ,fructe de padure si piersici ....desert pentru Ruxy

de aziz in Prajituri, 25 Mai 2011 | 2777 vizualizari

 

Daca Medi a adus pestele ,eu vin cu desertul pentru Ruxy.....mi-esti draga fata ce sa fac....:))) La multi ani,din nou!!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 5 betisoare de rubarbura
  • 2 piersici coapte bine
  • 100 gr fructe de padure
  • 100 gr zahar
  • o lingura corn flour
  • Ingrediente aluat:
  • 600 gr faina alba
  • 100 gr zahar
  • un praf sare
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 2-4 linguri apa rece din frigider

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sombrero cu rubarbura ,fructe de padure si piersici ....desert pentru Ruxy:

Vom face intai aluatul :amestecam faina cu zaharul si sarea.Adaugam apoi untul taiat cubulete la temperatura camerei amestecam , incorporam ouale apoi si apa continuam sa framantam pina obtinem un aluat ca o plastelina ,pe care il vom imparti in doua discuri pe care le impachetam in folie de plastic si dam la frigider 30 minute.


Facem si umplutura:se curata rubarbura de pielita de la suprafata se taie cubulete ,la fel procedam cu piersicile l-e facem cubulete si adaugam fructele de padure si zaharul se lasa cam 30 de minute pina lasa suc apoi punem pe aragaz pana se inmoaie rubarbura si adaugam corn flor-ul.Scoatem aluatul intindem foaie subtirica taiem cercuri cu un pahar punem umplutura cate putin cu lingura si inchidem cu un alt cerculet deasupra.Ca sa fim siguri ca nu se deschid le ,,securizam,, cu furculita:))).


Dam apoi palariile la frigider pentru 10 minute si abia dupa punem in cuptorul preincalzit 185 grade 20 minute.Inainte de a da la cuptor ungem cu ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram zahar.Ca sa nu crape deasupra intepam cu o scobitoare.Dupa cateva zile de stat in cutiuta vor fi mult mai bune,asta daca aveti rabdare:))Mie mi-a ramas destul de multa umplutura cit sa mai fac o data ,asa ca sta foarte bine in congelator.


Pofta buna!!!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sombrero cu rubarbura ,fructe de padure si piersici ....desert pentru Ruxy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

gratziela 1

29.05.2011, 19:13

Ce bunatate! Chiar daca sunt nou venita in grup, sa stiti ca nu ma sfiesc la asa buntati! Si pentru Ruxy am preparat ceva mai simplu, si sper sa va placa la toti! Acum vine!

aziz 1

09.06.2011, 17:05

mamaie

aziz 1

09.06.2011, 17:06

gratziela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale (fara coacere)