Somn en-papillote

de mihaelar63 in Peste, 9 Oct 2014 | 3675 vizualizari

 

Am avut de pregatit peste la gradina . La gratar poti risca sa te alegi cu o arsura . Saramura ia timp. Am ales sa-l pregatesc ,, en papillote ''- impachetat in folie de aluminiu , comod si rapid . Tehnica provine din bucataria franceza , se pregatesc felii subtiri de peste cu condimentate ,cu ierburi si legume . Se pastreaza prin acumularea de aer cald proprietatile nutritive ale ingredintelor folosite .Eu am avut somn delicios de apa curgatoare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg somn
  • 100 gr slanina afumata
  • ulei masline
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • fulgi chili
  • codite usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare

decor :masline , rosii condimentate deshidratate in ulei de masline, codite de praz, rosii cherry . -mai aveti nevoie de folie de aluminiu.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en-papillote:

  1. Somnul se curata si se feliaza .
  2. Bucatile de peste se sareaza , se ung cu ulei , se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu fulgi de chili.
  3. Se pot pregati daca aveti timp cu cateva ore inainte si se dau la rece .
  4. Asezati pe folie de aluminiu  o felie de ceapa , o bucata de peste ,  o felie lamaie ,1-2 bucatele slaninuta ,codite de usturoi, patrunjel verde . Se infasoara folia de mai multe ori si se rasuceste bine la capete .
  5. Am pus pestele astfel impachetat la gratar . Se la sa 15 minute , intorcandu-se pachetelul .
  6. Se serveste cald . Eu am decorat cu lamaie , masline , rosii si codite de praz.

TIPS-URI

1

Eu am folosit folie de aluminiu , fiind mai comoda pentru prepararea la gratar .

2

Daca preparati acasa , la cuptor ,este indicata folosirea foliei pentru copt sau a hartiei pergament .

3

Alegeti pestele proaspat care va avea un gust dulceag . Al meu inca misca cand a ajuns la mine :d .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en-papillote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Liliana , mereu am peste la rezerva , daca-mi calca cineva inopinant pragul imi este cel mai usor sa-l prepar

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Dantes sunt sigura si tie-ti place pestele

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:42

Sarmana Larisa catelusa vecinilor , o jucausa si jumatate ne asista pofticioasa . I-am dat doar paine cu grasimme de slaninuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de roşii cu busuioc şi gorgonzola