Somn en-papillote

de mihaelar63 in Peste, 9 Oct 2014 | 1465 vizualizari

 

Am avut de pregatit peste la gradina . La gratar poti risca sa te alegi cu o arsura . Saramura ia timp. Am ales sa-l pregatesc ,, en papillote ''- impachetat in folie de aluminiu , comod si rapid . Tehnica provine din bucataria franceza , se pregatesc felii subtiri de peste cu condimentate ,cu ierburi si legume . Se pastreaza prin acumularea de aer cald proprietatile nutritive ale ingredintelor folosite .Eu am avut somn delicios de apa curgatoare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg somn
  • 100 gr slanina afumata
  • ulei masline
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • fulgi chili
  • codite usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare

decor :masline , rosii condimentate deshidratate in ulei de masline, codite de praz, rosii cherry . -mai aveti nevoie de folie de aluminiu.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en-papillote:


  1. Somnul se curata si se feliaza .

  2. Bucatile de peste se sareaza , se ung cu ulei , se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu fulgi de chili.

  3. Se pot pregati daca aveti timp cu cateva ore inainte si se dau la rece .

  4. Asezati pe folie de aluminiu o felie de ceapa , o bucata de peste , o felie lamaie ,1-2 bucatele slaninuta ,codite de usturoi, patrunjel verde . Se infasoara folia de mai multe ori si se rasuceste bine la capete .

  5. Am pus pestele astfel impachetat la gratar . Se la sa 15 minute , intorcandu-se pachetelul .

  6. Se serveste cald . Eu am decorat cu lamaie , masline , rosii si codite de praz.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit folie de aluminiu , fiind mai comoda pentru prepararea la gratar .

2

Daca preparati acasa , la cuptor ,este indicata folosirea foliei pentru copt sau a hartiei pergament .

3

Alegeti pestele proaspat care va avea un gust dulceag . Al meu inca misca cand a ajuns la mine :d .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en-papillote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Liliana , mereu am peste la rezerva , daca-mi calca cineva inopinant pragul imi este cel mai usor sa-l prepar

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Dantes sunt sigura si tie-ti place pestele

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:42

Sarmana Larisa catelusa vecinilor , o jucausa si jumatate ne asista pofticioasa . I-am dat doar paine cu grasimme de slaninuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon marinat