Somon cu legume chinezești

de Panacris in Somon, 3 Mar 2013 | 5087 vizualizari

 

Am plecat de la saramura de somon a lui RuxyRux și am ajuns aici! Super delicioșenie vorba lui Medi!

 

INGREDIENTE

  • somon proaspăt cu piele cca. 200 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • mix de legume chinezești Bonduelle cca. 300 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 2-3,
  • roșii bucățele în sos 3-4 linguri,
  • eros pista (rețeta aici http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-35830.html) 1 linguriță.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume chinezești:

Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu, praz, ciuperci negre, vlăstari de bambus) și se căelsc cca.10 minute la foc iute. La final se adaugă cubulețe de roșii cca.3 linguri, 1 linguriță de sos picant, lăsându-se la foc cca 5 minute. După ce s-a oprit călirea se adaugă și usturoiul tocat mărunt.

Somonul se prăjește pe ambele părți, eu am folosit tigaia Doubleta, cca. 10 minute. Peste peștele prăjit se adaugă legumele, se închide capacul și se lasă la înăbușit cca. 5 minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

eros pista se poate înlocui cu pastă de roșii picantă sau sos de chili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de somon