Somon cu legume chinezești

de Panacris in Somon, 3 Mar 2013 | 2847 vizualizari

 

Am plecat de la saramura de somon a lui RuxyRux și am ajuns aici! Super delicioșenie vorba lui Medi!

 

INGREDIENTE

  • somon proaspăt cu piele cca. 200 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • mix de legume chinezești Bonduelle cca. 300 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 2-3,
  • roșii bucățele în sos 3-4 linguri,
  • eros pista (rețeta aici http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-35830.html) 1 linguriță.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume chinezești:

Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute.


Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu, praz, ciuperci negre, vlăstari de bambus) și se căelsc cca.10 minute la foc iute. La final se adaugă cubulețe de roșii cca.3 linguri, 1 linguriță de sos picant, lăsându-se la foc cca 5 minute. După ce s-a oprit călirea se adaugă și usturoiul tocat mărunt.


Somonul se prăjește pe ambele părți, eu am folosit tigaia Doubleta, cca. 10 minute. Peste peștele prăjit se adaugă legumele, se închide capacul și se lasă la înăbușit cca. 5 minute.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

eros pista se poate înlocui cu pastă de roșii picantă sau sos de chili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

07.08.2013, 22:56

Minunata!

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:20

bun somonul

Florentina_Cristina 1

09.03.2014, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Saramura de somon