Somon gatit simplu, pe pat de sare

de Panacris in Somon, 25 Aug 2020 | 3542 vizualizari

 

Dacă nu aveți placă de sare, se poate rezolva simplu, puneți un strat gros de sare grunjoasă, într-un vas termorezistent, tapetat cu foaie de pergament și apoi urmați procedura dr gătire, exact ca și în rețetă. simplu, gustos și la îndemâna oricărui novice în bucătărie.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Somon file 2 bucăți, cca. 400 g.
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya),
  • Lămâie 1 bucată,
  • Busuioc 1 fir,
  • Rosmarin 1 fir.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon gatit simplu, pe pat de sare:

File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos,  pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.

După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se adaugă mirodeniile, busuiocul și rosmarinul, feliile de lămâie și se mai lasă la gătit încă 10 minute la 200 grade.

Somonul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere.

Am reușit să-i fac și pe Zmeișori să guste, așa o mica bucățică, de dragul meu! 😉

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gatit simplu, pe pat de sare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu garnitura de orez si sos de lamaie