Somon in crusta cu sos de ardei

de Poliana in Somon, 29 Aug 2012 | 4158 vizualizari

 

Va place pestele? Somonul...mai exact, va place? Dar ce ziceti de somon cu spanac...suna bine? Inca nu? Atunci imaginati-va un somon suculent, aromat cu frunze de spanac si busuioc, invaluit intr-o crusta de aluat frantuzesc :D Nici acum nu suna bine? :))
Uitati-va la poze, cititi reteta (sau invers) si apoi imi spuneti parerea voastra, s-a facut?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr puff pastry (aluat frantuzesc)
  • 2 trunchiuri de somon
  • 200 gr spanac
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de busuioc
  • sare
  • piper
  • Ingrediente sos
  • 2 ardei copti galbeni
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta cu sos de ardei:

Nu a fost o reteta usor de facut, dar stiti de ce? Pentru ca m-am straduit sa fac aluatul frantuzesc acasa. Nu voi vorbi acum despre el pentru ca s-ar lungi foooarte mult postarea dar imi voi face timp de el cu alta ocazie. Asta cu siguranta, pentru ca e mult mai sanatos decat cel din comert!

Bun, considerand ca avem aluatul frantuzesc gata facut - home made sau cumparat (aka foietaj) - putem sa trecem la treaba.



Somonul il curatam de piele. Punem 2 litri de apa pe foc, adaugam sare iar in momentul in care da sa fiarba, adaugam pestele si-l lasam la fiert pentru 5 minute. Oprim focul si lasam somonul in apa pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi il dam la rece pentru o ora.



Intre timp ne ocupam de spanac. Eu am folosit congelat (imi ramasese putin in congelator) dar daca aveti proaspat trebuie sa-l opariti 5 minute, scurgeti bine de apa si apoi il tocati marunt.

Peste spanac punem usturoiul pisat, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Adaugam sare si piper dupa gust.



Scoatem somonul din apa, il punem pe servetele absorbante, apoi il condimentam dupa gust.

Aluatul il taiem in doua fasii mai mari decat lungimea pestelui. Pe fiecare bucata de aluat intindem amestecul de verdeturi. Punem bucata de peste peste spanac, si o infasuram in aluat astfel incat sa fie bine acoperita de spanac pe toate partile. Procedam la fel si cu cealalta bucata.


Incingem cuptorul la 200 de grade celsius, introducem rulourile la cuptor, puse in prealabil intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem pentru 10 minute dupa care micsoram flacara la 180 de grade si le mai coacem pentru 25 de minute.


Cat timp pestele sta la cuptor ne putem apuca de sos, foarte bun de altfel. E prima data cand il fac dar am ramas placut surprinsa, si asta pentru ca eu aveam tendinta de a evita ardeiul in mancare.

Punem untul la topit intr-o tigaie, taiem ardeiul julien, dupa ce i-am tras o spalatura buna, si-l lasam la calit 4-5 minute. Adaugam si laptele si lasam totul la fiert pentru cca 20 de minute. Cand ardeiul e bine patruns oprim focul. Ca sa formam sosul punem compozitia in blender si-l lasam pe dumnealui sa se ocupe de treaba asta.



Sper ca n-ati uitat de peste, nu?

Cand vedem ca are o crusta aurie oprim focul si scoatem tava din cuptor. Il lasam putin sa se odihneasca, dupa care putem sa ne delectam cu mancarica asta demna de sarbatoare, stropita din abundenta cu sos de ardei. Merge de minune in combinatia asta, trust me ;)

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta cu sos de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Poliana 1

31.08.2012, 08:30

Mihalea, te astept, sa stii

Poliana 1

31.08.2012, 08:30

Laly,daaa.. a fost

Poliana 1

31.08.2012, 08:31

Gaby, ma bucur mult ca-ti place! tare buna a fost si combinatia ta, mai ales ca-mi place tot ce e cu branzica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Salată de somon afumat